IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TEHERAN: Iranski ministar odbrane Khatami, ako nas Izrael napadne, sravnit ćemo sa zemljom Tel Aviv i Haifu… (foto)

Niko u regiji nije želio cionistički režim, pa su morali oko sebe sagraditi zid, ponekad i prijete Iranu zbog očaja, ako pogriješe, sravnit ćemo sa zemljom Tel Aviv i Haifu, rekao je iranski ministar odbrane Amir Khatami…

TEHERAN: Svijet, vijesti, ponedeljak, 08.03.2021…00: 29… TEHERAN: Iranski ministar odbrane Khatami, ako nas Izrael napadne, sravnit ćemo sa zemljom Tel Aviv i Haifu… (foto)

Iranski ministar odbrane Amir Khatami izjavio je u Teheranu da će, ukoliko Izrael napadne njegovu zemlju, Iran sravniti sa zemljom Tel Aviv i Haifu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Khatami je govorio na skupu u Teheranu a tokom obraćanja osvrnuo se na izjave izraelskog kolege Bennyja Gantza o navodnim planovima za napad, javila je iranska državna televizija.

Izjavljujući da Iran ima potrebnu vojnu sposobnost da zaštiti prvo i svoju sigurnost i stabilnost, Khatami je poručio:

“Niko u regiji nije želio cionistički režim, pa su morali oko sebe sagraditi zid. Uz to, ponekad prijete Iranu zbog očaja. Ako pogriješe, sravnit ćemo sa zemljom Tel Aviv i Haifu”.

Khatami je također dodao da su “grupe otpora” koje podržava Iran u Libanonu, Siriji, Iraku i Jemenu “meka sila” njegove zemlje protiv Izraela.

Čitaj još:   KARLEUŠI UGROŽENO ZDRAVLJE, IMA Problem sa spavanjem i hranom, smršala više od 7 kg...

U govoru koji je održao 27. januara, izraelski načelnik Generalštaba Aviv Kochavi izjavio je kako je naredio vojsci da pripremi nove operativne planove za sprečavanje iranskog nuklearnog programa.

Ministar obrane Benny Gantz najavio je 5. marta da je izraelska vojska ažurirala svoje planove da pogodi iranske nuklearne objekte…

izvor agencije aa

TEHERAN: Džamije ponovo otvorene za vjernike širom Irana… (foto i video)

Predsjednik Hassan Rouhani poručio je da je pandemija koronavirusa najvažniji Read more

TEHERAN: Zemljotres jačine 5,1 po Rihteru ima stradalih i ozlijeđenih osoba … (foto)

Saopćenje Centra za seizmologiju Univerziteta u Teheranu navodi se da Read more