IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO ĐUKANOVIĆ: Ako je više sveštenika SPC nego vojnika CG, nesklad ćemo morati da poravnamo!

NIKADA OŠTRIJI TON MILA ĐUKANOVIĆA: Onima koji poziciju vlasti smatraju kao šansu da uništavaju crnogorski identitet, to ne može poći za rukom, poručujući da će svi koji rade na tome odgovarati…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, utorak, 09.03.2021…00: 59… MILO ĐUKANOVIĆ: Ako je više sveštenika SPC nego vojnika CG, nesklad ćemo morati da poravnamo!

Milo Đukanović u intervjuu Televiziji Nikšić, osvrnuo na negiranje crnogorskog identiteta i osudio svako takvo dijelovanje.

“Moramo veoma jasno da upozorimo one koji poziciju vlasti, koliko god je obnašali, smatraju kao šansu da uništavaju crnogorski identitet, da im to ne može poći za rukom, i da sve što rade ostaje veoma precizno zabeleženo i duboko urezano. I da će za to svi koji rade na tome odgovarati”, kazao je Đukanović.

On je komentarisao polaganje vjenca delegacije Vlade na grob kralja Nikole Petrovića Njegoša, povodom 100 godina od njegove smrti, navodeći da to vidi kao još jedan incident iz repertoara nekompetentnog vladanja.

“I vladanja koje uvijek pokušava da napravi neki mali incident ili neku malu pakost na štetu prethodne vlasti, ne mareći da suštinsku štetu nanosi državi Crnoj Gori i njenim nacionalnim interesima. Mislim da građani Cetinja jako dobro prepoznali, na pravi način okvalifikovali, nacionalno odgovorno postupili”, kazao je Đukanović.

Prema njegovim rječima, trenutak je da svi oni koji prave takve “previde” to razumeju kao još jednu blagovremenu opomenu i koriguju svoje ponašanje.

“I da shvate, šta god intimno mislili, ako se bore za vlast u Crnoj Gori, i ako sticajem raznih okolnosti dođu u poziciju vlasti, da su ne samo u ustavnoj nego i u moralnoj obavezi da se odgovorno odnose prema nacionalnim interesima Crne Gore i građana naše države”, kazao je Đukanović.

On je komentarisao nedavnu izjavu protojereja Mitropolije crnogorsko-primorske Velibora Džomića da je u Crnoj Gori više sveštenika Srpske pravoslavne crkve nego vojnika.

Čitaj još:   MILO Đukanović 18. i 19. maja u zvaničnoj posjeti KOSOVU...

“Ako je to i tako, nesklad ćemo nekako morati da poravnamo, i vjerovatno ćemo ga prirodno ravnati tako što neće imati mjesta u Crnoj Gori za one koji su, za početak, nelegalno u Crnoj Gori”, naveo je Đukanović.

On je kazao da, ako neko misli da je došlo njegovih pet minuta da se sada obračunava sa Crnom Gorom, mora znati da se rezultati izbora mijenjaju.

“I mora znati da nije pametno danas povlačiti neke poteze koji će nas obavezivati kasnije da im kažemo da im neće biti samo tijesno u svim crnogorskim institucijama, nego će im biti tesno i u Crnoj Gori, ako našu otvorenost i gostoprimstvo zloupotrebljavaju da uništavaju ono što su najveće crnogorske nacionalne vrednosti”, rekao je Đukanović.

On je, govoreći o epidemiji korona virusa, kazao da Crna Gora i dalje ima svakodnevno visok nivo zaraženih.

“Ali sve nas posebno pogađa i visok nivo smrtnosti. To govori da ni šire političke mjere se tiču graničnog režima, ukupne kontrole ponašanja građana i njihove discipline u odnosu na preduzete epidemiološke mjere, ali i zdravstveni sistem i njegovi kapaciteti ne postižu željene rezultate”, naveo je Đukanović.

Prema njegovim rječima, to sada poprima dramatične razmjere…

Čitaj još:   TRAGIČAN KRAJ POTRAGE: 24- GODIŠNJA AMELA KALAČ PRONAĐENA MRTVA... (foto, video)

“Sve zajedno nalaže promenu i dodatno zaoštravanje u strategiji borbe protiv pandemije, kako bismo sačuvali živote građana, potom stabilnost zdravstvenog sistema i šansu za skori oporavak ekonomije, kako bi sačuvali šansu za predstojeću letnju turističku sezonu”, kazao je Milo Đukanović.

izvor Cdm.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more