IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Vlada KS pojasnila kome je dozvoljen rad tokom vikenda… (foto)

Povodom zabrane rada poslovnih subjekta u Kantonu Sarajevo tokom narednog vikenda iz Vlade Kantona Sarajevo pojasnili su kome je u tom periodu dozvoljen rad…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, stijeda, 10.03.2021…17: 59… SARAJEVO : Vlada KS pojasnila kome je dozvoljen rad tokom vikenda… (foto)

U zaključku je navedno da se zabranjuje rad svim poslovnim subjektima u periodu od petka, 12. marta od 20 sati do ponedjeljka, 15. marta do 07 sati.

Iz zabrane se izuzimaju: trgovine prehrambenim proizvodima i pekare, apoteke, benzinske pumpe, prodavnice hrane za životinje, specijalizovane prodavnice medicinskih sredstava, veterinarskih proizvoda i opreme, subjekti koji obavljaju djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi kao i subjekti koji obavljaju veterinarske djelatnosti.

Isto važi i za kantonalna javna komunalna preduzeća i kantonalna javna preduzeća, aerodrom, kopneni prijevoz i ostale pomoćne djelatnosti kao i u prijevozu, hotele i sličan smještaj uz posluživanje hrane samo za goste koji imaju prijavljen boravak, subjekte koji se bave proizvodnom djelatnosti, subjekte koji se bave pogrebnim i srodnim djelatnostima i gradilišta.

Čitaj još:   SKANDAL I VELIKI SUKOB: HDZ- ov premijer HNK blokirao odluku o nagrađivanju Lane Pudar... (foto)

U ovom periodu dozvoljava se rad javnih kuhinja, priprema i dostava hrane i pića do 23 sata poslovnim subjektima, u periodu dok traje zabrana, uz poštivanje higijenskih i epidemioloških mjera zaštite.

Sportska takmičenja i treninzi na otvorenom su dozvoljeni tokom trajanja propisane zabrane, ali bez publike.

U tržnim centrima dozvoljen je rad poslovnim subjektima koji su izuzeti iz zabrane.

Za provođenje navednih mjera zaduženi su Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS.

Zaključkom je također naloženo i specijalistima radiolozima-senolozima iz primarne zdravstvene zaštite da u okviru svog redovnog posla čitaju i RTG nalaze pluća iz COVID ambulanti.

Zaključak o zabrani rada donesen je na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom, zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo...

Izvor agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more