IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRVENI, ŽUTI ILI ZELENI PAKET MJERA?! Krizni štab sječe, na stolu TRI OPCIJE! (foto u video)

U poslednja 24 sata preminule su 24 osobe. Krizni štab sutra u 11 časova razmatraće na sjednici nove mjere u borbi protiv koronavirusa…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 11.03.2021…19: 57…   CRVENI, ŽUTI ILI ZELENI PAKET MJERA?! Krizni štab sječe, na stolu TRI OPCIJE! (foto u video

KORONA DRAMA U SRBIJI! PREMINULE ČAK 24 OSOBE! JOŠ 4.595 NOVIH SLUČAJEVA! NA RESPIRATORIMA 213 PACIJENATA!

U Republici Srbiji do 15 časova 11. marta 2021. godine registrovan je ukupno 503.291 slučaj kovid 19. Od poslednjeg izvještaja testirani su uzorci 17.049 osoba od kojih je 4.595 pozitivno

Krizni štab bi još jednom trebalo da detaljno razmotri samu epidemiološku situaciju, a stanje na terenu ne “miriše” na dobro.

Koje opcije su u igri

Konačna odluka Kriznog štaba trebalo bi da bude poznata sutra, ali kako sada stoje stvariu opticaju tri seta mjera, od blažih ka težim- crvena, žuta i zelena.

Na stolu će nesumnjivo biti radno vrijeme kafića, prodavnica, ali isto i eventualni dalji prelazak više đaka na onlajn, prelazak državnih firmi na rad o kuće, pa čak i promjena na granicama gdje bi se tražio PCR test i za ove koji dolaze iz šest zemalja za koje sada ne treba (Albanija, Bugarska, Mađarska, Crna Gora, BiH i Sjeverna Makedonija).

Ipak, po svemu sudeći, policijski čas i vanredno stanje nisu opcija.

Ekonomsko- politički dio Kriznog štaba je prevagnuo u svojim argumentima da bi takva vrsta “zaključavanja” Srbiju previše koštala.

To je objasnio i prenkoliko dana predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. On je izjavio da bi svaki dan zaključavanja državu košao oko 190 miliona dolara, a po toj računici sedam dana lokdauna koliko traže ljekari bilo bi oko 1,35 milijardi.

Čitaj još:   SUADA ZORONJIĆ: Rodom iz Plava etnička Albanka, udata za Bošnjaka, glas protiv Rezolucije o genocidu u SREBRENICI... (foto)

Najstroži set mera iliti simbolično nazvana crvena koverta podrazumjevao bi u ovim uslovima najstrožu opciju i onu za koju agituje medicinski dio od Kriznog štaba već danima.

Crvena opcija

Crvena opcija za koju se zalažu ljekari podrazumjeva potpuno zatvaranje svih radnji osim prehrambenih na sedam do deset dana. Svi đaci osnovnih škola, uz već “iseljene” srednjoškolce, bi prešli na onlajn nastavu, a i svi zaposleni u državnim firmama bi prešli na rad od kuće ako je to moguće.

Zelena opcija

Zelena opcija za koju se zalaže privreda i koja je bila u primeni prošlog vikenda podrazumjevala bi zatvaranje svih prodavnica, sem prehrambene robe, ali samo za vikend. Srednjoškolci bi nastavili još jednu nedelju na onlajn nastavi, ostali bi išli po dosadašnjem sistemu. Vjerovatno bi se pojačala i kontrola po skijalištima, ali i gradovima u kafićima, restoranima i noćnim klubovima.

Žuta opcija

Žuta opcija predstavlja kompromisno rešenje između ove dvije strane. Pa tako ovo srednje rešenje predlaže vikendom zatvaranje svih radnji sem prehrambenih, ostalim danima mogu biti otvorene do 14.00 ili 17.00. Đaci od petog do osmog razreda, uz već “iseljene” srednjoškolce, prešli bi isti i na onlajn nastavu. A uz ovo rešenje moguće je i ukidanje dozvole da se iz šest okolnih zemalja u Srbiju može ući bez PCR testa…

Čitaj još:   DR. ĐIKIĆ NEMA DOBRE VIJESTI: Kada je moguće očekivati kraj pandemije koronavirusa... (foto i video)

izvor agencije

Dnevni horoskop za 15. april 2021. godine

Ovan kroz razgovor do rješenja, Bik mora nešto da mijenja, Read more

TEŠKA NESREĆA: Kamion udario u zaštitnu ogradu, ima mrtvih! (foto)

Nesreća se dogodila oko 11.40 časova, naveli su u MUP- Read more

Dragan Bursać, jednom rečenicom razmontirao i razbucao Emira Kusturicu… (foto)

"SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NEKADAŠNJEM…" BEOGRAD: Regija, Zsnimljivosti, vijesti, Read more