IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA KOJA TRAJE u Rožaje: KLANJANA DŽENAZA I OBAVLJEN UKOP RAFETU HUSOVIĆ (foto i video)

Dženaza je klanjana na gradskom trgu u Rožajama, prisustvovali su brojni zvaničnici Vlade Crne Gore, delegacija Turske, ambasadora Turske u Crnoj Gori, i sandžačkih gradova, osnivač Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić, predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka, Sulejman Ugljanin i delegacija opštine Tutin…

ROŽAJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 11.03.2021…17: 57… TUGA KOJA TRAJE u Rožaje: KLANJANA DŽENAZA I OBAVLJEN UKOP RAFETU HUSOVIĆ (foto i video)

Uz prisustvo rodbine, prijatelja, poštovalaca ličnosti i dijela Rafeta Husovića građana Rožaja i svih sandžačkih opstina, Crne Gore, regiona i Republike Turske, klanjana je dženaza do skora je bio predsjednik Bošnjačke stranke i nekadašnji potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafetu Husoviću, koji je nakon bolesti preselio na ahiret u 57. godini života.

Dženaza je klanjana na gradskom trgu u Rožajama, a prisustvovali su brojni zvaničnicici Vlade Crne Gore, delegacija Turske, a koja je danas boravila u Novom Pazaru direktor Direkcije za tursku dijasporu ali i srodne zajednice Abdulah Eren, ambasadora Turske u Crnoj Gori, ali i sandžačkih gradova. Dženazi su prisustvovalii prvi čovjek i to Novog Pazara Nihat Biševac i saradnici, a i osnivač Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić,predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka , Sulejman Ugljanin i delegacija opštine Tutin.

Dženazu namaz je predvodio reis Islamske zejednice Crne Gore, Rifat ef. Fejzić, koji se i obratio okupljenima, a ispred Republike Turske hatranamu predjsednika Redzepa Tajipa Erdoana pročitala je ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

Čitaj još:   ŠOK: Prilično ležerno puzala terenom- Zmija prekinula utakmicu... (foto, video)

Predsjednik Opštine Rožaje, Rahman Husović donio je odluku da se zbog smrti dugogodišnjeg lidera Bošnjačke stranke i bivšeg potpredsjednika Vlade Rafeta Husovića 10. 11. i 12. mart proglase danima žalosti a i u toj opštini.

“Odlaskom Rafeta Husovića Crna Gora je a izgubila velikog patriotu, vizionara i pacifistu koji je mudrim političkim djelovanjem dao svoj nemerljiv doprinos razvoju savremenog, multietničkog, viševjerskog i multikulturnog crnogorskog društva i države”, navode a to su brojni zvaničnici u hatranama i telegramima saučešća. Hatarnamu porodici Husović i građanima Crne Gore uputili su i to predsednik Republike Turske, Redžep Tajip Erdogan, članovi Vlade Republike Crne Gore, gradonačelnik Novog Pazara, značajne ličnosti i amabasadori u ovoj zemlji i regionu.

Rafet Husović rođen je 2. aprila 1964. godine, u Rožajama, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Prirodno–matematičkom fakultetu u Prištini.

Bio je član Stranke Demokratske Akcije (SDA). Jedan je od osnivača, ujedno i član partije Bošnjačko–muslimanski savez (BMS) čiji je primarni, strateški cilj bio da objedini bošnjačke političke stranke u jednu respektabilnu političku partiju.

“Svojim angažovanjem i autoritetom dao je značajan svoj doprinos objedinjavanju političkih partija bošnjačkog naroda u jedinstvenu partiju– Bošnjačka Stranka”, naveli su iz BS.

Za predsednika Bošnjačke stranke izabran je na osnivačkoj skupštini stranke 26. februara 2006. godine, što je jednoglasno potvrđeno i na partijskom kongresu. (S. R.)

Čitaj još:   NEW YORK: Luksuzna Titova zgrada prodata za 50 miliona dolara, koliko bi trebalo da dobije BiH i druge zemlje bivše SFRJ... (foto, video)

izvor ibalkan.net / tv novi pazar.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more