IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAOKRET U KADROVSKOJ POLITICI: Odustali od kandidature Ivane Marić? (foto)

Iako je prije nekoliko dana zvučalo da je izvjesno kako će na poziciju dogradonačelnice Sarajeva doći Ivana Marić, to više nije tako sigurno…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 11.03.2021…20: 57… ZAOKRET U KADROVSKOJ POLITICI: Odustali od kandidature Ivane Marić? (foto)

Naime, i to prema saznanjima izvora “Oslobođenja” bliskih strankama “Četvorke”, NS je navodno odustala od kandidature Ivane Marić za dogradonačelnicu. Zbog ove informacije “Oslobođenje” je kontaktiralo i predsjednika NS-a Predraga Kojovića.

– Kandidata za poziciju dogradonačelnika ima više. Kantonalni odbor NS-a će donijeti odluku o tome ko će biti kandidat za dogradonačelnika naredne sedmice, kazao nam je kratko Kojović.

Kako je “Oslobođenje” uspjelo saznati, proces kandidovanja za poziciju dogradonačelnika Sarajeva još nije završen i trajaće do kraja sedmice, nakon čega će biti poznato ime jednog od dvojice novih dogradonačelnika Sarajeva.

Čitaj još:   DARKO Plače, evo šta je radio prvo veče po izlasku iz bolnice...

Kao što je poznato, nakon što je u javnost dospjela informacija i to prvo o kandidaturi Ivane Marić, na društvenim mrežama počeo se širiti video snimak njenog obraćanja na konferenciji u Londonu, iz 2018. godine, na kojem se čuje i sporni dio, kada, između ostalog, kaže kako su:

“Bošnjaci izmislili svoje ime, nazvali su se tako kako ne bi bili ‘samo muslimani'”.

Ovaj snimak je znatno podijelio javnost u Sarajevu, ali i u cijeloj BiH u vezi sa kandidaturom Ivane Marić, odnosno u vezi sa idejom da ona bude osoba koja će stati uz bok sa Bogićem Bogićevićem.

izvor Oslobođenje.ba

Dnevni horoskop za 11. april 2021. godine

Ovan živi trenutak, Bik uspješan, Blizancima treba podrška, Rak zadovoljan, Read more