IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nagla promjena vremena, a šta nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

U drugom dijelu dana sa slabom kišom, najniža jutarnja temperatura zraka između – 2 i + 4°C, a najviša dnevna između 8 i 14°C…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti, petak, 12.03.2021…10: 37… Nagla promjena, vremena, a šta nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Period do 23.03.2021. nestabilne vremenske prilike i povremene padavine prognoziraju se tokom ove sedmice.

petak 12.03.2021. godine
Nakon prohladnog i tmurnog jutra, biće malo ugodnije, ponajviše zbog porasta temperatura. Uz izraženiju naoblaku i strujanje toplijeg zraka, u drugom dijelu dana moguće i blaže meteopatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, malaksalosti. Savjetujemo Vam da se slojevito prvo a to je odjenete i ne pretjerujete sa aktivnostima. Opšta slika osjetnije će se pogoršati u noćnim satima.

U subotu pretežno oblačno vrijeme s kišom prijepodne. Na planinama će padati i snijeg.

U Bosni smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 6°C, a dnevna između 9 i 15°C.

U nedjelju novo jače naoblačenje koje će usloviti kišu, a na planinama snijeg. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 8°C, a dnevna između 10 i 15°C.

Čitaj još:   SPLIT: Odgrizao, uho turisti iz Francuske, koji mu je pogledao djevojku...

U utorak i srijedu, naredne sedmice je i to je pod uticajem mediteranskog polja sniženog atmosferskog pritiska, obilniju kišu u Hercegovinu donosi topliji i vlažniji zrak sa juga.

Na planinama, centralne i istočne Bosne, od Bjelašnice preko Treskavice i Zelengore do Maglića na istoku, očekuju se nove snježne padavine. 

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more