IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ONI BI I CRNCE UVJERAVALI DA SU SRBI…

Da se, kojim slučajem, graniče s državom  sa crnačkim stanovništvom, i uz uslov da se osjećaju jačima, velikosrbi bi i njih uvjeravali da su bratski narodi, te da crnci imaju njihove korijene. Jedino što su se malo više izlagali suncu pa im se promijenila boja kože.

I sigurno bi “pronašli* brojne istorijske, etnološke, genetske i druge dokaze koji to potvrđuju. Jer tako nešto njima nije ni najmanji problem. Krivotvorenje istorije i svega što im nije u interesu je njihov višegeneracijski običaj. Djelatnost  koju od davnina promovišu.

Koja se utkala u njihovo biće. To najbolje znaju Crnogorci, ali i svi drugi narodi koji žive u našem regionu. I sigurno bi u školskim programima odmah počeli dokazivati to istovjetno porijeklo crnačke  populacije iz susjedne im države, sa njihovim narodom. “Ubjedljivo i argumentovano”, kako samo oni znaju. I bilo bi doktorskih disertacija, naučnih analiza koje to “decidno potvrđuju.” I TV emisija u kojima bi se učesnici nadgornjavali da to što uvjerljivije dokažu.

Ali, ukoliko bi se druga strana pobunila protiv takvih nebuloza, odmah bi je velikosrbi optužili da radi protiv interesa države Srbije i srpskog naroda. To što oni  lažu da ne trepnu, nema veze, ma koliko druge pogađalo njihovo izvrtanje istine.

Poznata nam je dobro ta matrica fašisoidnog ponašanja, taj ustaljeni redosled poteza beskrupulozne velikosrpske mašinerije u nastojanju da uništi državu Crnu Goru i Crnogorce kao narod.

Otpočelo je to poodavno, od one sramne Podgoričke Skupštine 1918. godine, mada je teren pripreman i više decenija unazad.

Danas im se učinilo da je prava prilika da ponovo nasrnu na Crnu Goru, onako kako samo oni znaju, podlo i podmuklo. Na sceni su orkestrirani verbalni napadi na Crnogorce i građanski orjentisane Srbe, na  Bošnjake, Hrvate, Albance i sve druge lojalne svojoj državi Crnoj Gori, od strane velikosrpske ostrašćene bratije. Do krajnosti drske i bezobzirne.

A podršku za njihove neprestane napade na  građanske i sekularne vrijednosti Crne Gore, na njenu proevropsku  orjentaciju, otvoreno im pruža aktuelna vlast u Crnoj Gori! Ma koliko to izazivalo nevjericu svake normalne, mentalno zdrave osobe.

Čitaj još:   KORAČA LI TO CRNA GORA PREMA NOVIM IZBORIMA... (foto)

Svi ti velikosrbi instalirani u novoj vlasti su i zaduženi da sprovode u djelo projekat stvaranja “srpskog sveta.” U to više nema ni najmanje sumnje, obzirom na sve ono što su nam priredili  za ovih nekoliko mjeseci svoje vladavine. Kao i zbog njihovog skandaloznog ponašanja u vezi predstojećih lokalnih izbora u Nikšiću.

Njihovog neskrivenog udruživanja sa velikosrpskim jurišnicima, domaćim i uvezenim, koji bez trunke srama i stida  nasrću na sve što je crnogorsko. Svjesni da to bez opasnosti po sebe mogu činiti, jer znaju da imaju punu podršku aktuelne vlasti u Crnoj Gori.

Sramotno da sramotnije ne može biti, posebno za vijek u kome živimo. I to još na evropskom kontinentu i pred očima zemalja EU koje im sve češće šalju upozorenja, a tek će ih biti. Kao što će i Vašington, bez i najmanje sumnje, veoma brzo isto učiniti, iako već otuda imamo obećavajuće signale da se neće dopuštiti okupacija najstarije balkanske države. I to  od strane pristalica klerofašističke ideologije, iste one koja je i inicirala  krvavi bratoubilački rat devedesetih godina prošlog vijeka na prostorima bivše Jugoslavije.

No, i pored svih tih sinhronizovanih napada na Crnu Goru i njene građane koji vole i poštuju svoju državu, treba da znaju ti domaći veleizdajnici i velikosrpski koritaši, da neće proći  još mnogo vremena do njihovog novog, ko zna kojeg po redu, ubjedljivog  poraza. Jer oni su u neprestanom  sukobu sa civilizacijskim trenutkom i svim vrijednostima koje promoviše  napredni svijet. Ali oni za to ni najmanje ne haju. Potrebu za usvajanjem civilizacijskih vrijednosti velikosrbi  jednostavno nemaju. U stvari, njih na evropski način organizovan društveni život i demokratski suživot sa drugim i drugačijim ne interesuje. Najbolje  funkcionišu u haosu i neredu. U vremenu bezakonja.

Tada se najjasnije ispoljava njihov primitivni, krvožedni karakter koji ne podnosi život u  sređenom  i uređenom društvu.

Put kojom se kreće napredno čovječanstvo, taj nezaustavljivi, prosto prirodni trend razvoja društva u pravcu njegove  sve veće humanizacije i ukupne emancipacije, doživljavaju kao teret i veliku muku.

Čitaj još:   Model farmerki koji je postao hit ove sezone: Krajnje neobičnog kroja, zaludjele najpoznatije trendseterke... (foto, video)

Zato, svim silama nastoje da točak istorije okrenu unazad i vrate ga na nivo društvene svijesti i mentalnog stanja naroda iz nekih davnih vremena.

E, neće moći. Nikada više! Progresivna i napredna Crna Gora, onaj njen većinski dio koji nije zaostao u znanju i razvoju to neće dozvoliti.

Još jedna  pobjeda nad silama mraka i nečovječstva biće vrlo brzo izvojevana!

Ovaj tekst želimo zaključili nastavkom komentara s njegovog počerka:  *Blago vama uvaženi narode crne boje kože, što im nijeste u blizini. Spasili ste se još jedne velike muke koja bi vas neizostavno zadesila.”

Jer ogroman je teret imati bahatog, halapljivog komšiju koji svaki čas pokušava da sruši ogradu koja dijeli  dvorišta, nastojeći da se što više proširi.

I to samo zato što želimo da ostanemo svoji na svome i ono što jedino jesmo: patriote i privrženici svoje ponosne države!

Piše: Zoran Vulević

izvor: aktuelno.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more