IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Štrajk turskih radnika u Beogradu na vodi!!! (foto)

Turski radnici angažovani na poslovima izgradnje “Beograda na vodi”, stupili su u štrajk zbog neiplaćenih zarada…

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, vijesti, petak, 12.03.2021…00: 47… Štrajk turskih radnika u Beogradu na vodi!!! (foto)

Duguju im plate, TRI MJESECA BEZ ZARADA: Protest stranih radnika ispred sjedišta Beograda na vodi

Na mjestu gdje dan ranije desetine radnika zaposlenih na samom gradilištu Beograda na vodi protestovalo zbog neisplaćenih zarada juče tokom dana nije bilo nijednog. 

Nije ih, doduše, bilo ni na gradilištu nekoliko stotina metara dalje, gdje su do sada radili, na dijelu gdje se grade zgrade Metropoliten i Simfonija. Iza paravana koji ograđuju dio gdje se gradi Simfonija je oko podneva desetak radnika, kran i jedan bager.

– Da, ovdje su radili ti što su protestovali. Ali ih danas nema, nisu bili ni juče. Sada nam nedostaju radnici, jer njih je sigurno više od 100- kaže jedan od zaposlenih u “Beogradu na vodi” za list “Danas”.

On je na tom gradilištu duže od godinu i po dana, a turski radnici su tu duže od njega.

Čitaj još:   CRNOGORSKO GRAĐANSKO OBRAZOVANJE: Od 81 poslaničkog mjesta za novi skupštinski saziv, svega 17 će zauzeti žene... (foto)

– To su radnici ove firme Roberts konstrakšn, mislim da je to neka australijska firma i sada im nije isplatila plate poslednja tri meseca. Zato su se pobunili – kaže on.

Podsjetimo, dvadesetak stranih radnika koji rade na izgradnji Beograda na vodi prije dva dana je, zbog neisplaćenih zarada i loših radnih uslova, oni su protestovali ispred sjedišta kompanije “Beograd na vodi”.

Na pitanje da li zna gdje su smješteni turski radnici koji nisu primili plate kaže “po privatnim kućama i hotelima” i upućuje nas na park ispred Ekonomskog fakulteta.

Međutim, tamo ih nema, kao ni u parku kod Autobuske stanice. Ni ispred zgrade Geozavoda gdje su u ponedeljak sa transparentima poručili da neće da rade dok im se ne isplate zaostale plate.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone...

izvor Direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more