IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SABORAC RATNOG KOMANDANTA NASERA ORIĆA: “Izmišljotina je da je priključen na respirator, PORUČUJEM SVIMA…” (foto)

Smajo Mandžić nam je kazao da Orić, iz razumljivih razloga, ovih dana ne odgovarao na telefonske pozive mnogih koje je interesiralo njegovo zdravstveno stanje i moli ih za razumjevanje…

SARAJEVO: BiH, Zsnimljivosti, vijesti, subota, 13.03.…19: 57… SABORAC RATNOG KOMANDANTA NASERA ORIĆA: “Izmišljotina je da je priključen na respirator, PORUČUJEM SVIMA…” (foto)

Ratni komandant Srebrenice Naser Orić, zbog zaraze koronavirusom, već treći dan nalazi se na liječenju na Klinici za plućne bolesti Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) Tuzla.

Klinika je izvan kruga UKC-a, smještena u naselju Slavinovići i, u najvećem dijelu, pretvorena je u COVID bolnicu.

Samo prije nekoliko noći smo bili zajedno i Naser nije osjećao nikakve simptome. Ja sam koronu prebolovao u decembru, tako da nisam bio prenosilac virusa. U kontaktu sam sa njim i on se osjeća dobro, premda ima obostranu upalu pluća. Naravno, na klinici gdje je smješten, pod punom je pažnjom ljekara i ono što sam saznao od ljekara njegov oporavak ide dobro“, kazao je Smajo Mandžić, srebrenički prijatelj i saborac Nasera Orića.

Inače, prije desetak dana, Orić je u razgovoru za naš portal ispričao da je jedan od članova njegove uže porodice, zbog težeg oblika zaraze koronavirusom, u to vrijeme bio smješten na klinici u Podhrastovima u Sarajevu ali da je oporavak tog člana porodice, išao dobro, piše Politički.ba.

Čitaj još:   PAT POZICIJA I DALJE NA SNAZI: Jesen na političkoj sceni smjenjuje još nepredvidivija zima

Smajo Mandžić nam je kazao da Orić, iz razumljivih razloga, ovih dana ne odgovarao na telefonske pozive mnogih koje je interesiralo njegovo zdravstveno stanje i moli ih za razumjevanje.

-Zovu me naši ljudi iz Amerike, širom Evrope interesirajući se kako je Naser.

Poručujem svima da se Naser dobro osjeća i da su priče kako se nalazi na respiratoru apsolutno izmišljene“, poručio je Mandžić.

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more