IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN OPASNO VISI: Nakon izbora u Nikšiću, URA nema razloga za slavlje… (foto i video)

DPS UBJEDLJIVO NAJJAČI, U apsolutnim brojkama koaliciju oko DPS-a, koji je dokazao primat da je ubjedljivo najjača stranka u Nikšiću, podržalo je 19.293 birača, koaliciju oko DF-a 12.387, a koaliciju ,,Mir je naša nacija“ 11.094. Narodni pokret Dake Davidovića je podržalo 1.558 birača, a SDP svega 1.269 birača…

NIKŠIĆ: Crna Gor, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 15.03.2021. 08.35… DRITAN OPASNO VISI: Nakon izbora u Nikšiću, URA nema razloga za slavlje… (foto i video)

Koalicije okupljene oko Demokratskog fronta ,,Za budućnost Nikšića“ i Demokrata ,,Mir je naša nacija“ moći će da formiraju vlast u Nikšiću jer su na lokalnim izborima osvojile 21 od 41 mandata, pokazuju preliminarni rezultati lokalnih izbora.

Tim koalicijama nije potrebna URA Dritana Abazovića da bi samostalno formirale vlast.

Koalicija ,,Evropski tim za Nikšić“, predvođena DPS-om, je na uzorku CEMI-ja od 100 odsto obrađenog biračkog tijela osvojila 40,4 odsto glasova birača ili 18 mandata, a ,,Za budućnost Nikšića“ 25,9 odsto, odnosno 11 mandata, koaliciju ,,Mir je naša nacija“ podržalo je 23,2 odsto i dobiće 10 mandata, a koaliciju ,,Crno na bijelo – Može Nikšić“, koju čini Građanski pokret URA i nestranačke ličnosti, 4,5 odsto ili jedan mandat.

Prema podacima CEMI-ja, Narodni pokret Miodraga Dake Davidovića i njegovu izbornu listu ,,Za vaskrsenje Nikšića“ podržalo je 3,3 odsto birača, što znači jedan osvojeni mandat. Socijaldemokratskoj partiji je nedostajalo nekih stotinjak glasova, osvojili su 2,6 odsto i ostala ispod cenzusa, gubeći parlamentarni status.

Čitaj još:   UŽAS: TUČA DJEVOJAKA, vraćale se iz ludog provoda, pa se pobile nasred ulice

DPS UBJEDLJIVO NAJJAČI

U apsolutnim brojkama koaliciju oko DPS-a, koji je dokazao primat da je ubjedljivo najjača stranka u Nikšiću, podržalo je 19.293 birača, koaliciju oko DF-a 12.387, a koaliciju ,,Mir je naša nacija“ 11.094. Narodni pokret Dake Davidovića je podržalo 1.558 birača, a SDP svega 1.269 birača.

U apsolutnim brojkama koaliciju oko DPS-a, koji je dokazao primat da je ubjedljivo najjača stranka u Nikšiću, podržalo je 19.293 birača, koaliciju oko DF-a 12.387, a koaliciju ,,Mir je naša nacija“ 11.094. Narodni pokret Dake Davidovića je podržalo 1.558 birača, a SDP svega 1.269 birača.

Na opozicionom polu, pak, došlo je do krupne prekompozicije jer je Bečićeva koalicija, pojačana pokretom Krivokapićeve savjetnice i samog premijera, skočila 80 odsto povećavši svoj rezultat za skoro pet hiljada glasova. Za razliku od koalicije ,,Mir je naša nacija“, DF je u odnosu na parlamentarne izbore izgubio čak šest i po hiljada glasova.

Preliminarne analize pokazuju da je pet hiljada otišlo na Bečićev konto, dok je hiljadu i po glasova ,,otkinuo“ Narodni pokret Dake Davidovića. To je prilično loš rezultat, imajući u vidu ogromnu finansijsku i logističku podršku srbijankog predsjednika Aleksandra Vučića, piše “Pobjeda”.

Pitanje, je nakon Nikšića, da li će Demokratski front moći više da uslovljava Vladu Zdravka Krivokapića koji je otvoreno podržao Demokrate i tako posredno ojjačao vlastitu poziciju unutar nove parlamentrane većine…

Čitaj još:   PREVARA: ''Saudijskog princa'' odala svinjetina

izvor Pobjeda.me

DRITAN SE UDVARAO DJEVOJCI, ona ga snimala: ”OPASAN SI- NEĆEMO U RAT DA IDEMO”(video)

Potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović ponovo je u centru zbivanja. Read more

Dnevni horoskop za 11. april 2021. godine

Ovan živi trenutak, Bik uspješan, Blizancima treba podrška, Rak zadovoljan, Read more