IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KATASTROFA: U Sarajevu testirano više od 1.300 uzoraka, veliki broj zaraženih, preminulo čak… (foto i video)

U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata evidentirane su 502 novooboljele osobe od koronavirusa, dok se u istom periodu od infekcije ovim virusom oporavilo 396 osoba…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 15.03.2021. 10.35… KATASTROFA: U Sarajevu testirano više od 1.300 uzoraka, veliki broj zaraženih, preminulo čak… (foto i video)

Od ovog broja novozaraženih, njih 347 pripada porodičnim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama. Nažalost, jučer je preminulo 13 pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom.

Proteklog dana na koronavirus testirano je 1.359 osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je 610 osoba, a sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 1.015pacijenta.

Trenutno je u KS hospitalizirano 666 osoba, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo smješteno je 519 pacijenta, a na Covid odjelu Opće bolnice „Prim. dr Abdulah Nakaš“ liječi se 147 osoba. Deset pacijenata koristi pomoć respiratora.

Čitaj još:   SARAJEVO: Više osoba povrijeđeno u sudaru tri vozila na Alipašinom Polju...

Kanton Sarajevo danas bilježi 4.599 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije.

S obzirom na kontinuirani rast broja novozaraženih, iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo pozivaju na maksimalno poštivanje epidemioloških mjera.

izvor (SB)

PREMIJER OPET PRIJETI!!!

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić ponovo je uputio poruku građanima Crne Read more