IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Preminuo nakon višednevne borbe sa koronom Dragoljub Đuričić, muzičar rođen na Cetinju… (foto i video)

Proslavljeni muzičar rođen na Cetinju preminuo u 68. godini…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 15.03….15.35… Preminuo nakon višednevne borbe sa koronom Dragoljub Đuričić, muzičar rođen na Cetinju, … (foto i video)

Poznati bubnjar Dragoljub Đuričić preminuo je od posljedica koronavirusa.

Dragoljub Đuričić rođen je 1954. godine, na Cetinju…

Đuričić je hospitalizovan krajem prošlog mjeseca nakon što se danima osjećao loše i imao visoku temperaturu, nakon čega je odlučio da potraži ljekarsku pomoć.

Čuveni muzičar svirao je u grupama “Leb i sol”, “Kerber”, kao i sa brojnim muzičarima među kojima su i Đorđe Balašević i Zdravko Čolić.

Karijeru je počeo još sedamdesetih u Crnoj Gori, gdje je bio u grupama The End, Krune i Exodus.

U Beograd se doselio 1975. i kao prateći bubnjar slavnih izvođača obišao čitavu Jugoslaviju. Pridružuje se grupi Mama- Coco koja je i sa Zdravkom Čolićem ide na najveću turneju tog doba, “Putujući zemljotres” (1978).

Čitaj još:   RAMPA ZA TRAMPA, ONA GA JE UĆUTKALA: Poslije sukoba sa Nensi Pelosi odložio govor pred Kongresom...

U YU grupi proveo je dvije godine, u sasstavu Leb i Sol čak šest, da bi prešao u Kerber i vratio se u Leb i Sol. Kao član grupa ili studijski muzičar učestvovao je u snimanju više od 70 albuma, odsvirao je više od 6.000 koncerata i nastupao na svakom kontinentu osim Antarktika.

Posljednjih godina nastupao je sa svojim bendom “Balkanska lavina”. Tako da Balkansku lavinu čine brojni bubnjari čiji se zajednički nastupi smatraju spektaklima.

izvor ibalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more