IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA I SVEČANOST UZ VOJNE POČASTI: Evo kako je Erdogan dočekao članove Predsjedništva BiH… (foto i video)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan dočekao je članove Predsjedništva BiH u predsjedničkoj palači u Ankari, gdje je u njihovu čast biti upriličena ceremonija svečanog dočeka uz vojne počasti…

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 16.03…17.55… ANKARA I SVEČANOST UZ VOJNE POČASTI: Evo kako je Erdogan dočekao članove Predsjedništva BiH… (foto i video)

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović, na poziv prеdsјеdnikа Rеpublikе Тurskе Redžepa Tajipa Erdogana, danas borave u posjeti Republici Turskoj.

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan dočekao je članove Predsjedništva BiH u predsjedničkoj palači u Ankari, gdje je u njihovu čast biti upriličena ceremonija svečanog dočeka uz vojne počasti, 

Poslije se očekuje sastanak članova Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Turske, a zatim i sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Tokom zvanične posjete planirano je potpisivanje Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima i Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola.

Čitaj još:   RASPISANA CRVENA INTERPOLOVA POTJERNICA ZA BIZNISMENA IZ BIH: Sumnja se da je... (foto)

Ove sporazume će potpisati ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović, koji je član delegacije BiH koja boravi u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj.

Planirano je potpisivanje i memoranduma o razumijevanju između Agencije za unapređenje stranih investicija BiH i Ureda za investiranje Predsjedništva Republike Turske o saradnji na promociji investicija. Memorandum će potpisati direktorica Agencije Milica Marković.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović sastat će se tokom zvanične posjete sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafom Sentopom

izvor iBalkan.net / agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more