IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nenad Čanak: “U, Crnoj Gori najviše ugroženi Crnogorci, i oni koji se osjećaju Crnogorcima”… (foto i video)

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za bosanskohercegovački N1 da je “Crna Gora posljednja šansa Rusije da izađe na more”…

NOVI SAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 16.03.2021. 12.55… Nenad Čanak: “U, Crnoj Gori najviše ugroženi Crnogorci, i oni koji se osjećaju Crnogorcima”… (foto i video)

Na pitanje voditelja Zvonka Komšića da li u Crnoj Gori to sada vlada jednonacionalna vlada rekao je kako etnička pripadnost ne znači baš ništa...

“Podsjetiću samo: Još 1992. sam učestvovao na Cetinju na demonstracijama za nezavisnu Crnu Goru, a ‘protiv Mila i Momira’. Poslije sam učestvovao na svim skupovima koji su promovisali suverenu Crnu Goru. Tako i sada. Najdublje vjerujem u demokratski potencijal crnogorskih suverenista”, rekao je ranije Čanak a o tome šta su pokazali izbori u Crnoj Gori za N1 je kazao kako je i dalje region sistem spojenih sudova i da ne možemo okretati leđa onome što se dešava u komšiluku.

“Suverenisti se stabilizuju. Uprkos tome što nije pobjeda uspostavljena, jasno je da će početi da se vraćaju u punom sjaju. Unutrašnje trzavice u većini će ih dovesti u poziciju da između sebe se posvađaju, da neće imati nikakve šanse na sljedećim izborima. Onda ćemo imati još prilike da gledamo ono što je pobijedilo augusta prošle godine“, komentarisao je Čanak.

Govoreći o umiješanosti u Crnu Goru sa vana, Čanak je rekao da je “Crna Gora posljednja šansa Rusije da izađe na more”.

Čitaj još:   BEOGRAD: Novinarka TV Pink Dragana Tripić, pronađena mrtva...

“Nemojte zaboraviti da je Crna Gora uvijek bila nekakva srpska zemlja. Crna Gora je posljednja šansa Rusije da izađe na more, jer bez Crne Gore ne postoji mjesto gdje će Rusija da izađe na more, zato je to ideja ‘velike Srbije’ sistem u kome se događa po komandi iz centra po jednoumnom sistemu“, rekao je između ostalog.

Čanak je istakao za N1 i da ne vjeruje da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “kroz Crnu Goru pokušava napraviti kompenzaciju za Kosovo”, jer se kako je naveo, “Crna Gora smatra neodvojivim srpskim dijelom i ne može biti kompenzacija jer se podrazumijeva”. “Nije ideja Vučića i nisam siguran da je on taj koji je glavni nosilac tih ideja. Lično mislim da je glavna snaga velikosrpske gorivo kojim Rusija pokušava da uspostavi dominaciju na Balkanu“, kazao je.

Na pitanje voditelja Zvonka Komšića da li u Crnoj Gori vlada jednonacionalna vlada rekao je kako etnička pripadnost ne znači ništa.

“Za vrijeme režima Miloševića, Mađari, Slovaci, Albanci su bili dio njegove mašinerije koja je donijela od genocida preko uništavanja istorije čitavog regiona. Sve u svemu etnička pripadnost ne znači ništa. Etničko nije isto kao političko. To što radi trenutno crnogorska vlada lično mislim da je to pokušaj potpune destrukcije institucija suverene Crne Gore, razaranje diplomatskih struktura“, kazao je.

Čitaj još:   PODGORICA: "Propaganda iz Beograda, nije vidjena od 90- ih, uz akcije iz RS-a..." (foto)

Rekao je i da su u Crnoj Gori najviše ugroženi Crnogorci te da je u toj zemlji najveći pritisak na ljude koji se osjećaju Crnogorcima, te da se i Srbi u Crnoj Gori stavljaju u poziciju da se pravdaju.

izvor n1 / aktuelno.me

DRITAN SE UDVARAO DJEVOJCI, ona ga snimala: ”OPASAN SI- NEĆEMO U RAT DA IDEMO”(video)

Potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović ponovo je u centru zbivanja. Read more

Dnevni horoskop za 11. april 2021. godine

Ovan živi trenutak, Bik uspješan, Blizancima treba podrška, Rak zadovoljan, Read more