IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednik Republike Turske Erdogan: BiH ćemo poslati 30.000 doza vakcina protiv COVID- 19… (foto i video)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan je također izjavio kako je vrlo važno nastaviti dodatno razvijati ekonomske odnose između dvije zemlje…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, vijesti, utorak, 16.03…17.55… Predsjednik Republike Turske Erdogan: BiH ćemo poslati 30.000 doza vakcina protiv COVID- 19… (foto i video)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će Turska donirati Bosni i Hercegovini 30 hiljada doza vakcina protiv COVID- 19…

“Poslat ćemo Bosni i Hercegovini 30 hiljada doza vakcina protiv COVID-19”, kazao je Erdogan nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH koji borave u zvaničnoj posjeti Ankari.

Napomenuo je kako je vrlo važno nastaviti dodatno razvijati ekonomske odnose između dvije zemlje.

“Cilj nam je obim trgovinske razmjene Bosne i Hercegovine i Turske podići na milijardu dolara”, rekao je turski predsjednik.

Komentarišući obnavljanje diplomatskih odnosa Turske i Egipta, Erdogan je istakao da njegova zemlja nema problem s narodom Egipta.

“Egipatski narod nije protiv nas”, naglasio je predsjednik Republike Turske.

Dotakao se i dešavanja u istočnom Mediteranu, izrazivši nadu da će to pitanje biti riješeno.

Čitaj još:   Prekinuto saslušanje treće djevojke: Advokat Mike Aleksića tražio izuzeće tužioca... (foto)

“Turska tamo ima poziciju donosioca odluka i nadajmo se da će taj proces biti riješen normalnim putem. Predanost Turske po tom pitanju se nastavlja. Dakle, nema riječi o tome da pravimo ustupke”, kazao je Erdogan.

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić borave u zvaničnoj posjeti Turskoj.

Članovi Predsjedništva BiH su se tokom posjete Ankari sastali i s predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafom Sentopom.

Zvaničnici Bosne i Hercegovine i Turske danas su tokom iste službene posjete članova Predsjedništva BiH potpisali sporazume o saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola kao i memorandum o saradnji i to na istoj promociji investicija.

Posjeta Turskoj Predsjedništva BiH već sad se može ocijeniti uspješnom jer je potpisan i sporazum o gradnji autoputa Sarajevo- Beograd- Sarajevo…

izvor iBalkan.net

Dnevni horoskop za 15. april 2021. godine

Ovan kroz razgovor do rješenja, Bik mora nešto da mijenja, Read more

TEŠKA NESREĆA: Kamion udario u zaštitnu ogradu, ima mrtvih! (foto)

Nesreća se dogodila oko 11.40 časova, naveli su u MUP- Read more

Dragan Bursać, jednom rečenicom razmontirao i razbucao Emira Kusturicu… (foto)

"SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NEKADAŠNJEM…" BEOGRAD: Regija, Zsnimljivosti, vijesti, Read more