IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednik Republike Turske Erdogan: BiH ćemo poslati 30.000 doza vakcina protiv COVID- 19… (foto i video)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan je također izjavio kako je vrlo važno nastaviti dodatno razvijati ekonomske odnose između dvije zemlje…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, vijesti, utorak, 16.03…17.55… Predsjednik Republike Turske Erdogan: BiH ćemo poslati 30.000 doza vakcina protiv COVID- 19… (foto i video)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će Turska donirati Bosni i Hercegovini 30 hiljada doza vakcina protiv COVID- 19…

“Poslat ćemo Bosni i Hercegovini 30 hiljada doza vakcina protiv COVID-19”, kazao je Erdogan nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH koji borave u zvaničnoj posjeti Ankari.

Napomenuo je kako je vrlo važno nastaviti dodatno razvijati ekonomske odnose između dvije zemlje.

“Cilj nam je obim trgovinske razmjene Bosne i Hercegovine i Turske podići na milijardu dolara”, rekao je turski predsjednik.

Komentarišući obnavljanje diplomatskih odnosa Turske i Egipta, Erdogan je istakao da njegova zemlja nema problem s narodom Egipta.

“Egipatski narod nije protiv nas”, naglasio je predsjednik Republike Turske.

Dotakao se i dešavanja u istočnom Mediteranu, izrazivši nadu da će to pitanje biti riješeno.

Čitaj još:   "BURE BARUTA" u Zagrebu: Veliki motiv protiv velikog rivala, bez straha na "setebelo"- ,,Ajkule“ poštuju ,,azure“, ali vide sebe u polufinalu... (foto, video)

“Turska tamo ima poziciju donosioca odluka i nadajmo se da će taj proces biti riješen normalnim putem. Predanost Turske po tom pitanju se nastavlja. Dakle, nema riječi o tome da pravimo ustupke”, kazao je Erdogan.

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić borave u zvaničnoj posjeti Turskoj.

Članovi Predsjedništva BiH su se tokom posjete Ankari sastali i s predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafom Sentopom.

Zvaničnici Bosne i Hercegovine i Turske danas su tokom iste službene posjete članova Predsjedništva BiH potpisali sporazume o saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola kao i memorandum o saradnji i to na istoj promociji investicija.

Posjeta Turskoj Predsjedništva BiH već sad se može ocijeniti uspješnom jer je potpisan i sporazum o gradnji autoputa Sarajevo- Beograd- Sarajevo…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more