IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RASTODER: GLAVU GORE, kleronacionalisti su izgubili, Crnoj Gori potreban još jedan građanski stub… (foto)

Rifat Rastoder, je ocijenio da su se izbori u Nikšiću održali u najgoroj mogućoj fazi pandemije i da će to zasigurno rezultirati, prvo na žalost, nepredvidivim posljedicama…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 16.03.2021. 12.45…  RASTODER: GLAVU GORE, kleronacionalisti su izgubili, Crnoj Gori potreban još jedan građanski stub… (foto)

Višegodišnji bivši potpredsjednik SDP- a i Skupštine CG Rifat Rastoder, je u razgovoru za portal Standard ocijenio da su se izbori u Nikšiću održali u najgoroj mogućoj fazi pandemije i da će to zasigurno rezultirati, na žalost, nepredvidivim posljedicama.

Osim toga, on je istakao da su se na nikšićkim izborima u najbrutalnoj i najprimitivnoj formi očitovali raznovrsni i najdirektniji mogući pokušaji uticaja, prije svega– Srbije i bosansko- hercegovačkog entiteta– Republike Srpske, na konačna ishod ovih izbora, što do sada nije zabilježeno bar u novijoj istoriji parlamentarnog života, ne samo Crne Gore, nego i čitavog balkanskog regiona…

“Što se samih– brojčanih rezultata izbora tiče možda je najvažnije to što su, uprkos višemjesečnoj ružnoj predizbornoj parodiji, na izborima u Nikšiću, ipak, nanovo izgubile, prije svega, iste kleronacionalističke političke opcije.

Ono što, međutim, zabrinjava jeste, prije svega, činjenica da će ta i takva politička svijest, do daljnjeg, nastaviti čak i da učestvuje u vlasti u Nikšiću, kao i, ukupno, u Crnoj Gori, zahvaljujući isključivo partijama i koalicijama, očigledno, nedovršene ili, možda, preograničene  političke, a očigledno, i građanske svijesti”, rekao je Rastoder.

Čitaj još:   MILAN Pipun Knežević: Fotelja predsjednika Skupštine obećana je ALEKSI Bečiću, nije problem idemo u opoziciju... (foto, video)

Govoreći o rezultatu koji je ostvarila Socijaldemokratska partija, Rastoder je ocijenio da je Nikšić za tu partiju moguće i posljednja opomena.

“Rezultat SDP- a, zapravo, potvrđuje da u tako polarizovanoj toj istoj predizbornoj atmosferi, kakva je svo ovo vrijeme bila u Nikšiću, ne pomažu čak ni najčestitija politička tradicija i krajnje civilizovana kampanja. Moralo se, a to sa politički bliskim– političkim i nevladinim organizacijama i udruženjima pravovremeno naći najpriladnija ista forma snažnije ponude”, rekao je Rastoder.

On je precizirao minule izbore u Nikšiću doživljava veoma bitnom prilikom za nauk građanima, političkim i nevladinim organizacijama i udruženjima kojima je, zaista, stalo do građanske, multietničke i multinacionalne ali kao i antifašističke i evro-atlantske Crne Gore.

“U ovakvoj Crnoj Gori je, pored još jednom nesporno potvrđenog DPS-a, neophodan bar još jedan snažan građanski  politički stub u formi nekog novog ili već postojećeg– DEMOKRATSKOG SAVEZA GRAĐANA CG, bez obzira na porijeklo, vjeru ili naciju”, zaključio je Rastoder.

Čitaj još:   UŽAS: Više od 9.000 mrtvih od koronavirusa širom svijeta, u Italiji gore nego u Kini... (foto)

izvor Standard.co.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more