IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SPREČENA TRAGEDIJA NEZAMISLIVIH RAZMJERA: Migranti se sakrili u vozu, pa se umalo ugušili… (foto)

Migranti su iskoristili priliku dok je voz stajao na stanici…

ŠID: Regija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 16.03.2021. 00.35… SPREČENA TRAGEDIJA NEZAMISLIVIH RAZMJERA: Migranti se sakrili u vozu, pa se umalo ugušili… (foto)

Na železničkoj stanici nedaleko od Šida, granična policija Srbije danas oko podneva sprečila je tragediju nezamislivih razmjera. Dvadesetak migranata, među kojima je najmlađa beba uzrasta svega 7,5 mjeseci, umalo se ugušilo u vagonu.

U vagon je ušlo 12 odraslih migranata i devetoro djece, od kojih je najstariji dječak od 15 godina. Ubrzo su počeli da se guše- kažu iz Komesarijata za izbeglice.

Migranti su iskoristili priliku dok je voz stajao na stanici, ušli u vagon i sakrili se. S obzirom na to da ih je bilo mnogo na malom prostoru, ubrzo su ostali bez vazduha.

Jedan poziv je, međutim, spasio živote slijepih putnika. Naime, sreća u nesreći je bila da je jedan od migranata u vagonu mobilnim telefonom pozvao muškarca koji se u tom momentu nalazio u prihvatnom centru u Šidu i opisao pakao kroz koji prolaze…

Čitaj još:   CRNE SLUTNJE ALEKSANDRA Popova: „Ako padne jedna mrtva glava, kreće rat, plaši me dolazak…“ (foto)

On je potom alarmirao zaposlene u prihvatnom centru, a oni su zatim pozvali graničnu policiju koja je brzo došla na lice mkesta i oslobodila ih.

Kada su organi reda otvorili vrata, zatekli su jednu ženu bez svijesti, dok je djevojčica uzrasta 7,5 mjeseci bila kritično zbog nedostatka kiseonika.

Pravovremenom intervencijom Hitne pomoći, kao i službenika policije sve osobe su na bezbjednom i van životne opasnosti- kažu za medije iz Komesarijata...

Izvor (SD)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more