IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

URA pred cijepanjem, rastura je osnivač- Žarko Rakčević… (foto i video)

Nije tajna da su odnosi između formalnog i jednog od neformalnih lidera URE- Dritana Abazovića i Žarka Rakčevića duboko narušeni nakon 30. avgusta…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 16.03.2021…18.55… URA pred cijepanjem, rastura je osnivač- Žarko Rakčević… (foto)

Predsjednik Političkog savjeta i jedan od osnivača GP URA Žarko Rakčević uveliko radi na cijepanju tog političkog subjekta, piše portal BORBA (www.borba.me)

Nije tajna da su odnosi između formalnog i jednog od neformalnih lidera URE- Dritana Abazovića i Žarka Rakčevića duboko narušeni nakon 30. avgusta i potpisivanja postizbornog sporazuma o konstituisanju nove vlasti između nosioca tri pobjedničke koalicije.

Tada se Rakčević “svim silama” trudio da URA ne bude bio dio nove vlasti zajedno sa koalicijima “Za budućnost Crne Gore” i “Mir je naša nacija”.

On je na sjednici Političkog savjeta čak predlagao da URA za formiranje manjinske Vlade traži podršku od DPS- a, SD- a, SDP- a i manjinskih partija, što je većina članova tada odbila.

Dugotinjajući rascjep između Rakčevića i Abazovića dodatno je produbio loš rezultat liste Crno na bijelo na lokalnim izborima u Nikšiću, na kojima su osvojili jedno odborničko mjesto u gradskoj skupštini.

Rakčeviću je loš izborni rezultat u Nikšiću poslužio za najnovije napade na Abazovića kome nikada nije oprostio formiranje Vlade sa “prosrpskim” političkim subjektima.

Čitaj još:   HRSUZ SA DNA DŽEZVE

Prema mišljenju nekadašnjeg potpredsjednika Vlade u mandatu Mila Đukanovića, URA nije uspjela dovoljno da se etablira među nacionalističkim strujama unutar crnogorskog biračkog tijela koje podršku i dan-danas svesrdno daju DPS-u.

Rakčević je zato prešao u novu ofanzivu rušenja Abazovića. Ako u tome opet ne uspije, preći će na plan B koji podrazumijeva cijepanje GP URA.

Prema “Borbinim” izvorima, Rakčević i dio URE blizak njemu vrše pritisak na poslanice Boženu Jelušić i Suadu Zoronjić da otkažu poslušnost DRITAN Abazoviću, a time i novoj Vladi.

Vrijeme pred nama će pokazati u kom pravcu će se odvijati procesi u URI i koja će struja prevagnuti na kraju, i da li će URA ostati cjelovita.

Takođe, krajnji ishod unutrašnjeg sukoba u URI imaće dalekosežne implikacije na funkcinisanje Vlade Crne Gore.

izvor Borba. me

DRITAN SE UDVARAO DJEVOJCI, ona ga snimala: ”OPASAN SI- NEĆEMO U RAT DA IDEMO”(video)

Potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović ponovo je u centru zbivanja. Read more

Dnevni horoskop za 11. april 2021. godine

Ovan živi trenutak, Bik uspješan, Blizancima treba podrška, Rak zadovoljan, Read more