IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZBOG PRIJETNJI POKRENUTA ISTRAGA: SENAD HADŽIFEJZOVIĆ SASLUŠAN U TUŽILAŠTVU… (foto i video)

Jedan od onih koji je dao iskaz u Tužilaštvu je i poznati novinar i vlasnik Face televizije Senad Hadžifejzović, što je potvrdio u izjavi za bh medije…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 16.03. 2021…14.55… ZBOG PRIJETNJI POKRENUTA ISTRAGA: SENAD HADŽIFEJZOVIĆ SASLUŠAN U TUŽILAŠTVU… (foto i video)

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet i otvorilo istragu protiv izvjesnog Jasmina Mulahusića koji otvoreno vrijeđa i napada na političke oponente stranke SDA.

Ova informacija potvrđena je zvanično jučer i iz Tužilaštva BiH. Tužilaštvo je prije mjesec zaprimilo prijavu protiv navedene osobe zbog krivičnog djela izazivanje nacionalne, vjerske ili rasne mržnje i netrpeljivosti putem različitih objava na internetu, javnom prostoru i društvenim mrežama.

Prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, nadležne policijske agencije izvršile su određene provjere i prikupljanje informacija te je, u svojstvu svjedoka i oštećenih, saslušan određen broj osoba– rečeno nam je iz ove institucije.

Jasmin je rodom iz Zavidovića, s adresom prebivališta u Luksemburgu, poznat je po otvorenim napadima i montažama protiv brojnih političara, poput Elmedina Konakovića, Fahrudina Radončića i Predraga Kojovića, lidera NiP-a, SBB-a i Naše stranke, ali i brojnih drugih političara i novinara. Mulahusić je poznat po kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare i političare koji ne odgovaraju SDA.

Čitaj još:   SARAJEVO: Još jedan crni dan u BiH, umrle čak 43 osobe, 1.922 novozaraženih... (foto)

Jedan od onih koji je dao iskaz u Tužilaštvu je i poznati novinar i vlasnik Face televizije Senad Hadžifejzović, što je jučer potvrdio u izjavi za “Dnevni avaz”.

– Na ovo gledam onako kako on gleda Face, dakle gleda našu TV, a mrzi i prijeti?! Nemam Facebook, ne čitam nikada komentare, ja radim, oni neka kritiziraju. No, saznam za ovakve tipove koji su prijetnja i opasnost za novinare, saznam i ko su i kada su anonimni– kaže Hadžifejzović.

Ocijenio je da Tužilaštvo mora efikasno djelovati.

– Iako sam vrlo iznenađen da se neko prihvatio posla u ovom slučaju, gdje, i ja mislim, imaju itekakvu konekciju pojedinci i obavještajne službe, nije ovo jedini slučaj i primjer – dodaje SANAD Hadžifejzović.

izvor CRNA HRONIKA.ba