IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CETINJE: Čirgić dao iskaz policiji, podnijeću prijavu protiv ministarke Bratić za lažno prijavljivanje… (foto)

Dekan Fakultet za crnogorski jezik Adnan Čirgić saslušan je danas u cetinjskoj policiji po prijavi ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, i najavio da će on protiv nje podnijeti prijavu zbog lažnog prijavljivanja…

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivost, vijesti, srijeda, 16.03.2021…14.35… CETINJE: Čirgić dao iskaz policiji, podnijeću prijavu protiv ministarke Bratić za lažno prijavljivanje… (foto)

Dekan Fakultet za crnogorski jezik Adnan Čirgić : “Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, odnosno u ime toga ministarstva Vesna Bratić, je protiv mene podnijelo Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju krivičnu prijavu kojom sam lažno optužen za „zasipanje kamenicama zgrade u kojoj se nalaze prostorije MPNKS“, za oštećenje zdanja koje ima status kulturnog dobra od nacionalnog značaja, za nepoštovanje mjera „za suzbijanje opasne zaraze Covid 19“, za „protivpravni upad u prostorije uz prijetnje da će napasti na život i tijelo zaposlenih u Ministarstvu”, naveo je on.

Čirgić kaže da je po nalogu tužioca danas u Upravi policije, Odjeljenje bezbjednosti Cetinje, dao izjavu u vezi s krivičnom prijavom kojom se tereti za uništenje i oštećenje tuđe stvari iz člana 253 Krivičnog zakonika, uništenje i oštećenje kulturnog dobra iz člana 253a Krivičnog zakonika, nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zaraze iz člana 287 Krivičnog zakonika i ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 st. 1 i 2 Krivičnog zakonika.

Čitaj još:   Novi Pazar: VRIJEME džinsa i malo fiskalnih računa...

“Zahvaljujući na više nego profesionalnom i korektnom odnosu policijskih službenika, poručujem Ministarstvu PNKS i resornoj ministarki da ću po okončanju ovoga postupka i ja podnijeti prijavu protiv toga ministarstva i ministrice Bratić za lažno prijavljivanje”, rekao je dekan FCJK.

Prema njegovim riječima, uprkos brojnim kamerama koje se nalaze na zgradi i u zgradi bivšega Ministarstva kulture, a koje svjedoče o lažima iz krivične prijave MPNKS, te uprkos brojnim očevicima koji su došli da podrže protest zapošljenih na FCJK, ministarka Bratić ulazi u beskrupulozni obračun kako bi se osvetila za brojne kritike koje joj je uputio Čirgić, i kako dodaje, drugi profesori FCJK.

“Sprovodeći politički progon neistomišljenika te javnu satanizaciju kritičara vlasti s krajnjim ciljem da ih diskredituje i time onemogući slobodu govora, gđa Bratić zloupotrebljava ustanovu koju predstavlja u cilju stvaranja temelja za izgradnju srpskoga svEta. Poručujem da je takva namjera zastrašivanja unaprijed osuđena na propast”, rekao je Čirgić.

Ističe, da je nova Vlada formirana na obećanjima da će se boriti protiv kriminala i korupcije.

“Sudeći po njihovim dosadašnjim aktivnostima, reklo bi se da je najjača organizovana kriminalna grupa u Crnoj Gori Fakultet za crnogorski jezik i književnost, a najveći kriminalci montenegristi i javni kulturni radnici. Lažne krivične prijave imaju za cilj ne samo satanizaciju crnogorskih kulturnih djelatnika no i skretanje pažnje sa skandalozne politike koju MPNKS i Vesna Bratić sprovode. Neka Vlada Crne Gore nastavi s progonom i satanizacijom svojih neistomišljenika, jer tako će se što prije ostvariti ona poznata: ‘Udar nađe iskru u kamenu. Bez njega bi u kam očajala!”, zaključio je dekan FCJK u saopštenju.

Izvor CdM.me

Čitaj još:   BARCELONA: Čuveni El Klasiko, odigran na Nou Kampu završen 0: 0... (foto i video)
Dnevni horoskop za 11. april 2021. godine

Ovan živi trenutak, Bik uspješan, Blizancima treba podrška, Rak zadovoljan, Read more

Živković: Opasni planovi naših oslobodilaca… (foto)

Miodrag Živković, jedan od osnivača GI 21.maj i bivši predsjednik Read more