IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GAĐAO ČARŠISKU DŽAMIJU PA DOBIO POZIV ZA REPREZENTACIJU: Debituje, ali mu se još pamti OVO! (foto i video)

Ima 23 godine, a skandal se dogodio 2017.godine…

BEČ: Svijet, Crna Hronika, Sport, srijeda, 16.03.2021…00.55… GAĐAO ČARŠISKU DŽAMIJU PA DOBIO POZIV ZA REPREZENTACIJU: Debituje, ali mu se još pamti OVO! (foto i video)

Selektor Austrije Frank Fode pozvao je u nacionalni tim kapitena Rapida iz Beča Dejana Ljubičića, a ta vijest snažno je odjeknula u Bosni i Hercegovini!

I ne, razlog nije taj što je Ljubičić odbio da igra za selekciju BiH, već skandal u kojem je ovaj fudbaler svojevremeno pivskim flašom gađao džamiju!

Dejan Ljubičić je 2017. godine u Kiseljaku gađao lokalnu čaršijsku džamiju, najverovatnije sa još jednim prijateljem, a još tada se u javnosti pojavio snimak tog čina.

Momak rođen u Beču, koji ima hrvatske korene, bio je tom prilikom na odmoru u rodnom kraju, kada je kamera zabilježila snimak kada kasno tokom noći on i još jedna osoba izlaze iz kola, gađaju čaršijsku džamiju flašama, a onda brzo biježe sa tog mjesta.

Čitaj još:   ISTANBUL: Erdogan, nismo i nećemo priznati aneksiju Krima...

Ljubičić je istom prilikom uputio i nemušto izvinjenje za taj čin, a u Bosni i Hercegovini je ova priča ponovo aktuelna, pošto se očekuje da on debituje u dresu Austrije krajem marta.

“Znam da to izgleda glupo. S prijateljem sam tražio pekaru, željeli smo nešto da pojedemo. Iskreno, nisam shvatio da je to džamija, bilo mi je mračno. Poštujem svaku religiju. Odrastao sam s muslimanima, sada imam mnogo prijatelja među njima. Kao hrišćanin, poštujem ja svaku religiju”, rekao je tada Ljubičić.

Austriju očekuju mečevi protiv Škotske, Danske i Farskih Ostrva na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a Ljubičić bi mogao da upiše prvi nastup na nekom od tih susreta.

Evo kako je taj Ljubičićev čin izgledao:

izvor agencije

PROTIVZAKONITO: DRITAN umjesto Krivokapića vodi Vijeće za nacionalnu BEZBJEDNOST

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović u skladu sa novim usvojenim Pravilnikom crnogorske Vlade Read more