IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠTO SE DESILO SA CRNOGORSKIM NIKŠIĆEM: Svetosavski kult UBIJEDIO pola građana da su NEŠTO ŠTO NIJESU!

Srbija i svetosavski kult ”krvi i tla” koji se vodi pod imenom Srpska pravoslavna crkva (SPC)  pokazali su tipičan primjer sektaškog djelovanja služeći se svim sredstvima kako bi Crnogorcima ”popravili mentalitetske felere”

Iako su pobornici velikosrpske politike svoju kampanju na proteklim izborima u Nikšiću zasnivali na busanju kako baš oni predstavljaju ”pravu, izvornu Crnu Goru”, ako je suditi po podacima sa popisa održanog prije 30 godina, u pitanju je još jedna debela laži iz svetosavske kuhinje manipulacija.

Na popisu stanovništva u Nikšiću iz 1991. godine 88.16 odsto građana izjašnjavalo se kao Crnogorci, dok je samo 5.71 odsto bilo Srba!

Te godine u Nikšiću živjelo je 74.706 građana, a skoro 90 procenata su bili Crnogorci.

Zdravorazumski je zapitati se – šta se desilo sa crnogorskim Nikšićem i građanima?

Lokalni izbori u gradu pod Trebjesom završeni su u nedjelju i iako je ubjedljivu pobjedu odnio DPS sa preko 40 odsto glasova, vlast u Nikšiću formiraće dvije prosrpske koalicije čiji su predvodnici Demokratski front i Demokrate.

Ponovo smo prisustvovali brutalnoj kampanji srpskih medija protiv Crne Gore, otvorenom miješanju Srbije u izbore, koja je uložila ogromna sredstva da bi se, kako kažu njihovi istoričarai, oslobodio srpski grad…

Čitaj još:   PODGORICA: MASKE NISU PALE! Konsultacije kod Đukanovića...(video)

Ipak, Srbija ne bi mogla sama da “dobije” ovu bitku. Ogroman uticaj OVG Srpska pravoslavna crkva, laži i manipulacije svetosavskih popova koje se godinama recikliraju, a kojima su negirali crnogorsku naciju, očigledno su, zbog stalnog pritiska i ponavljanja, narodski rečeno ”zamađijali narod” i ubijedili ih da su nešto što nijesu.

S toga i ne treba da čudi što je ovoliko glasova otišlo neočetničkim strankama.

Srbija i svetosavski kult ”krvi i tla” koji se vodi pod imenom Srpska pravoslavna crkva (SPC)  pokazali su tipičan primjer sektaškog djelovanja služeći se svim sredstvima kako bi Crnogorcima ”popravili mentalitetske felere”.

Episkop Nikolaj Protopapas je definisao magiju kao “pokušaj čovjeka da nasilno sebi potčini sve ono što želi, da neutrališe svaku suprotnu silu, da upozna budućnost i postigne sve što želi”. Ona se, kako je govorio, u hrišćanstvu naziva religijom đavola.

Ove riječi asociraju na djelovanje SPC u Crnoj Gori i Nikšiću.

Uprkos tome, nikšićki izbori pokazali su da se građani počinju odupirati crnomagijskom djelovanju SPC i okreću se civilizacijskim vrijednostima savremenog društva.

Očigledno da je sve više onih koji su se sjetili one narodne, a koju su sljedbenici đavolje religije i politike zaboravili – “ko s đavolom tikve sadi, o glavu mu se obijaju”.

Čitaj još:   Andrej Nikolaidis: POŠTENO, PA KO KOGA ZAJEBE...

D.G.

izvor: aktuelno.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more