IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA- Korona je odnijela još jedan život: Umro je Adnan Hadžikapetanović, Sekretar Ministarstva vanjskih poslova BiH… (foto)

U Općoj bolnici “Prim, dr. Abdulah Nakaš”  je smješten zbog komplikacija sa plućima, koje je izazvao koronavirus, vijest da je izgubio bitku sa koronom Adi Hadžikapetanovića pogodila je sve koji su ga poznavali…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 16.03.2021…12.35… TUGA- Korona je odnijela još jedan život: Umro je Adnan Hadžikapetanović, Sekretar Ministarstva vanjskih poslova BiH… (foto i video)

Sekretar Ministarstva vanjskih poslova BiH Adnan Hadžikapetanović preselio je na drugi svijet u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” gdje je liječen od COVID- 19.

U bolnicu je smješten zbog komplikacija sa plućima, koje je izazvao koronavirus. Vijest o smrti Hadžikapetanovića pogodila je sve koji su ga poznavali.

Adnan Hadžikapetanović je rođen 4. septembra 1957. godine u Sarajevu. Bio je diplomirani je pravnik, a radio je u Ministarstvu vanjskih poslova. Bio je sekretar Ministarstva, prije toga pomoćnik ministra za opće poslove, zatim rukovodilac Odsjeka za opće poslove, načelnik Odjeljenja i administrativno tehničke i opće poslove u Ministarstvu vanjskih poslova.

Čitaj još:   "MORAMO ZNATI DA SE I ONI LJUTE KADA MI PALIMO NJIHOVE ZASTAVE...": Reakcija Vučića iz Tirane nakon... (foto, video)

Datum i vrijeme dženaze još nisu objavljeni.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila je jutros telegram saučešća povodom smrti Adnana Hadžikapetanovića.

Adnan Hadžikapetanović je bio veteran Ministarstva vanjskih poslova BiH gdje je više od 25 godina sa velikom predanošću i odgovornošću je obavljao važne dužnosti, od rukovodioca odjeljenja, prvo pomoćnika ministra do sekretara ministarstva. Njegova uloga u izgradnji a i ove institucije ima nemjerljiv značaj. Adnan je bio stručan, predan ali i zahvalan saradnik, koji je višestruko dokazao iskreni patriotizam, a njegov prerani odlazak je nenadoknadiv gubitak. Sa iskrenom tugom porodici, njegovim najbližima i prijateljima, u svoje ime kao i u ime Ministarstva vanjskih poslova, upućujem izraze dubokog saučešća i poštovanj– navedeno je u telegramu.

izvor ibalkan.net / agencije