IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vlada Zdravka Krivokapića će pasti ukoliko do 31. marta ne budu Skupštini dostavili prijedlog budžeta… (foto)

Ustavni rok za predlaganje budžeta ističe 31. marta shodno članu 110 Ustava, a ukoliko se ovaj rok ne ispoštuje dolazi do prestanka mandata Vlade…

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, srijeda, 16.03.2021…13.35…Vlada Zdravka Krivokapića će pasti ukoliko do 31. marta ne budu Skupštini dostavili prijedlog budžeta… (foto)

Prema informacijama CdM-a, Vlada Crne Gore na sjednici 18 marta, kako je najvljeno od strane premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića neće usvojiti prijedlog budžeta države za 2021. godinu i uputiti ga Skupštini Crne Gore na usvajanje.

Kada će biti razmatran i predložen budžet za sada u Vladi i Ministarstvu finansija nije moguće dobiti informaciju.

Vlada takođe nije, iako joj je to obaveza shodno članu 17 Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, predložila i Skupštini dostavila ni Fiskalnu strategiju koju je dužna donijeti na početku mandata i koja se donosi na period od četiri godine.

Čitaj još:   INCIDENT U GRČKOJ- 'PAPA, HERETIČE!' Pop napao papu Franju, policija BRZO INTERVENISALA... (foto, video)

Spajić je danas Danu kazao da će Vlada će u roku imati prijedlog zakona o budžetu za 2021. godinu, koji će biti dostavljen Skupštini na usvajanje do kraja marta.

“Glavne odlike ovog budžeta biće značajno smanjenje deficita i štednja države, a ne građana. Povećavamo transparentnost preko pune primjene programskog budžeta i došli smo do nevjerovatnih ušteda. U odnosu na 2020. godinu, predviđene uštede na strani diskrecionih rashoda države su oko 60 odsto (183 miliona eura). S obzirom na to da su predviđena dodatna izdvajanja za socijalna davanja, usklađivanje penzija, zdravstvo…ukupno smanjenje javne potrošnje iznosi 170 miliona eura u odnosu na 2020. godinu”, izjavio je Spajić.

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more