IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA PODRŠKU: Turski ljekari pomažu kolegama u Covid odjelu Opće bolnice u Sarajevu… (foto)

Ljekari iz Turske su u Sarajevo došli na poziv ministra zdravstva Kantona Sarajevo da bi kolegama prenijeli iskustva u liječenju pacijenata od Covid-19…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 18.03.2021…13.35…  BRAVO ZA PODRŠKU: Turski ljekari pomažu kolegama u Covid odjelu Opće bolnice u Sarajevu… (foto)  

Voditelj Covid centra u Američkoj bolnici u Istanbulu prof. dr. Bilgin Sait, specijalista interne medicine i infektolog doc. dr. Siran Keske, radit će danas i sutra zajedno s osobljem Covid tima Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Ljekari iz Turske su u Sarajevo došli na poziv ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića, kako bi kolegama prenijeli iskustva u liječenju pacijenata od Covid- 19.

Uz ministra Vranića goste je primio direktor Opće bolnice prof. dr. Ismet Gavrankapetanović i šef Infektivnog odjeljenja prim. dr. Ednan Drljević.

Oni su informisali kolege iz Turske o aktuelnoj situaciji s pandemijom koronavirusa, načinu liječenja i zbrinjavanja velikog broja pacijenata u toj zdravstvenoj ustanovi.

Čitaj još:   Vic dana za Utorak: "Školski drugari..."

Medicinski stručnjaci su potom započeli vizitu na intenzivnoj njezi, a planiran je obilazak svih (181) pacijenata hospitaliziranih u Covid odjelu.

Kako iz Opće bolnice najavili, ljekari iz Turske će održati predavanje za medicinsko osoblje koje se brine o Covid pacijentima, a planiran je i nastavak zajedničkog rada na odjelu.

Dobra saradnja između dvije bolnice je uspostavljena ranije, a ljekari su putem video-linka razmjenjivali mišljenja i razgovarali o svim nedoumicama liječenja Covid pacijenata.

Izvor: agencije FENA.ba

TEŠKA NESREĆA: Kamion udario u zaštitnu ogradu, ima mrtvih! (foto)

Nesreća se dogodila oko 11.40 časova, naveli su u MUP- Read more

Dragan Bursać, jednom rečenicom razmontirao i razbucao Emira Kusturicu… (foto)

"SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NEKADAŠNJEM…" BEOGRAD: Regija, Zsnimljivosti, vijesti, Read more