IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Erdogan: Bitka na Čanakaleu veličanstveni ep herojskih naših predaka…(foto i video)

Turski narod porazio je svoje neprijatelje i u najtežim uslovima, ako bude potrebno spreman je sa istom odlučnošću dati svoj život da bi se i sačuvalo jedinstvo, istakao je Erdogan u poruci u povodu Dana sjećanja na šehide i 106. godišnjice Čanakalea…

ČANAKALE: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 18.03.2021…14.35… Erdogan: Bitka na Čanakaleu veličanstveni ep herojskih naših predaka…(foto i video)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan poručio je danas kako pomorska Bitka na Čanakaleu predstavlja “veličanstveni ep naših herojskih predaka protiv napada na svete vrijednosti i postojanje Turaka u Anadoliji”, javlja Anadolu Agency (AA).

Redžep Erdogan je uputio poruku u povodu Dana sjećanja na šehide i 106. godišnjice pomorske Bitke na Canakkaleu, prisjetivši se svih naših šehida sa Čanakalea.

Poručio je kako neće dozvoliti sprovođenje nikakvih igara nad Turskom i da će svoju zemlju i narod braniti zajedničkom borbom.

Čitaj još:   ANKARA: Erdogan, izaći ćemo kao pobjednici iz rata za ekonomsko oslobođenje... (foto, video)

“Čanakkale predstavlja veličanstveni ep naših herojskih predaka protiv napada na naše svete vrijednosti i postojanje Turaka u Anadoliji”, poručio je Erdogan, te dodao:

“Turski narod porazio je svoje neprijatelje i u najtežim uvjetima, ako bude potrebno spreman je sa istom odlučnošću dati svoj život da bi sačuvao jedinstvo.”

U Evropi poznatija kao Bitka na Galipolju, jedna je od svih najkrvavijih i najžešćih bitaka u Prvom svjetskom ratu ali, po mnogim pokazateljima i u historiji uopšte…

izvor agencije AA

ANKARA: Erdogan položio svečanu zakletvu, dočekan ružama…

Redzep Tajip Erdogan položio je svečanu zakletvu za mandat prvog Read more

ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

Predsjednik Turske Redzep Tajip Erdogan je, nakon što je prethodno Read more