IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović saslušan: Čitava priča hiperbolisana, uvijek sam transparentan… (foto)

Nakon saslušanja novinarima je kazao da je spreman u svako doba dana da odgovara na sva pitanja…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Vijesti, petak, 19.03.2021…19.55… DRITAN Abazović saslušan: Čitava priča hiperbolisana, uvijek sam transparentan… (foto)

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović saslušan je danas na skupštinskom Odboru za bezbjednost i odbranu, povodom medijskih navoda o Stevanu Simijanoviću.

Nakon saslušanja novinarima je kazao da je spreman u svako doba dana da odgovara na sva pitanja.

“Ostajem pri tvrdnji da je čiatava priča hiperbolisana i da apsolutno nikakvi nacionalni interesi nijesu povrijeđeni. Simijanović vjerovatno nije jedina osoba koja se lažno predstavila sa kojom sam se sreo poslije izbora. Pročitali smo dokumenta i navode. Neka služba radi svoj posao, što se mene tiče uvijek ću biti transparentan. Jedan jedini susret koji sam imao sa njim desio se u hotelu Centre vile. Nakon toga sam dobio informaciju da se radi o lažnom diplomati i tu su svi kontakti prestali. Po mom skromnom sudu mi smo danas imali jako korektnu raspravu ne samo na ovu temu, nego i mnoge druge. Ja sam srećan i zadovoljan”, kazao je Abazović.

Dodao je da će se on i Vukšić uskoro naći na saslušanju iznošenja tajnih podataka suprotno zakonu.

“Ovo je zemlja koja tek treba za izgradi jake, snažne i demokratske institucije. Ovo je naša jedina zajednička zemlja i svi treba da damo doprinos da se ona razvija u pravom smjeru”, dodao je.

Upitan šta govori o službama činjenica da je Smiljanović bez problema prelazio granicu, kaže:

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 31. maj 2019. godine

“To su porođajne muke demokratije. Crnogorsko državljanstvo je dobio 2016. Jesam li tad ja bio na vlasti? Nije jednostavno sve iskordinisati. Nadam se da će propusta biti sve manje i manje. Dok ne dobijemo profesionalne tužioce, mi ćemo se sa ovakvim stvarima susretati”, dodao je.

Na pitanje da li se mogu očekivati promjene u ANB-u, Abazović je rekao da je svaka služba podložna reformama.

“Nijedna institucija se ne može izgraditi za sto dana. Očekujem da i tamo nastavimo proces reformi i tamo ojačamo službu. Radićemo i pokušati izgraditi što kvalitetniji sistem.

Komentarišući najave da će premijer Zdravko Krivokapić osnovati svoju partiju, Abazović kaže da ne može niko nikome sporiti ustavno pravo da se udružuje.

“To ne bi tumačio na negativan način. To nije loše da se formalizuje. Na taj način će biti odstupanja od onoga što je izborna ideja da imamo ekspertsku i ne političku vladu, ali to je što je. To ne tumačim kao nešto što je loše. Neosporno je da će to izazvati novi politički momenat”, kazao je Abazović.

Izvor Antema M.me

Čitaj još:   Podgorička policija uhapsila F.J. zbog prijetnji i vrijeđanja Jadranke Barjaktarović... (foto)
Dnevni horoskop za 15. april 2021. godine

Ovan kroz razgovor do rješenja, Bik mora nešto da mijenja, Read more

TEŠKA NESREĆA: Kamion udario u zaštitnu ogradu, ima mrtvih! (foto)

Nesreća se dogodila oko 11.40 časova, naveli su u MUP- Read more

Dragan Bursać, jednom rečenicom razmontirao i razbucao Emira Kusturicu… (foto)

"SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NEKADAŠNJEM…" BEOGRAD: Regija, Zsnimljivosti, vijesti, Read more