IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ BIJESAN ZBOG PORUKA IZ CRNE GORE- Zainteresovan sam za popis stanovništva !!!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istaknuo je sinoć, povodom pojedinih izjava o njegovom miješanju u izborni proces na lokalnim izborima u Nikšiću, da nije utjecao na izborne rezultate te da je više zainteresovan za popis stanovništva koji slijedi.

“Neki su rekli i da sam pobijedio, ali ja ću da Vam odgovorim – Vučić nije učestvovao na izborima u Nikšiću. Postoji ta vrsta crnogorskog ekskluzivizma i nacionalizma u kojoj žele da progone sve što je srpsko i to nije od juče, to traje več dugo i dovoljno je da pogledate poziciju Srba u Crnoj Gori i da ih poredite sa pozicijom Albanaca u Makedoniji”, istakao je Vučić na RTS-u.

On je upitao koju državnu funkciju je obavljao neki Srbin, kakva su prava Srba bila od 2006. godine, te da je državnih funkcionera bilo više koji su Albanci i Bošnjaci i svi drugi.

“Nikakva prava nisu imali i onda uvijek pričamo kriva je Srbija i Vučić, čim nisu u stanju da uguše sprske političke pokrete za to sam kriv ja. Da sam učestvovao na izborima, ti rezultati bi bili jos teži za njih. Nisan zainteresovan za rezultate izbora, zainteresovan sam za rezultate popisa”, naglasio je Vučić.

Čitaj još:   VIC DANA Odlučio da se ženi, birao izmedju tri slične žene...

On je istakao da neće da se stidi srpskog naroda u Crnoj Gori, već će Srbija da pomaže srpskom narodu u skladu sa međunarodnim pravilima.

“Ne finansiramo političke stranke nego srpska udruženja. Time se ponosimo, pomažemo našu crkvu”, naveo je Vučić.

Upitan sa kim se češće u Crnoj Gori čuje, sa Milom Đukanovićem ili Zdravkom Krivokapićem, kazao je da se sa Milom ne čuje već dugo, a sa Krivokapićem se, kako je rekao vidio dva ili tri puta.

Na pitanje ko će prije doći u zvaničnu posjetu Beogradu, rekao je da bi volio da dođu obojica.

“Mislim da će Milo Đukanović željeti da dođe u Srbiju, što se mene tiče ima otvoren poziv. Što se Ane Brnabić tiče, mislim da je isto slučaj sa Krivokapićem”, poručio je Vučić.

izvor: SB

PROTIVZAKONITO: DRITAN umjesto Krivokapića vodi Vijeće za nacionalnu BEZBJEDNOST

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović u skladu sa novim usvojenim Pravilnikom crnogorske Vlade Read more