IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZABRINJAVAJUĆA STATISTIKA: Sve više mladih vozi DROGIRANO, na ulice izlaze specijalno opremljena vozila MUP- a! (foto)

Za poslednjih sedam dana, 26 vozača isključeno je zbog nasilničke vožnje, a isto toliko je upravljalo vozilom pod dejstvom narkotika, zbog toga će se i saobraćajna policija za vikend dodatno pojačati kontrolu…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Vijesti, petak, 19.03.2021…20.55…  ZABRINJAVAJUĆA STATISTIKA: Sve više mladih vozi DROGIRANO, na ulice izlaze specijalno opremljena vozila MUP- a! (foto)

Juče se dogodila nesvakidašnja saobraćajna nezgoda, u kojoj, na sreću, niko nije povređen. Vozeći velikom brzinom u ulici u kojoj je ograničenje 40 km kilometara na čas, vozač “fijat punta” pretekao je kolonu automobila, a i da je zatim udario u drvo na trotoaru.

Kada je riječ o nasilničkoj vožnji, 25 vozača isključeno iz saobraćaja zbog toga što su vozili u stanju potpune alkoholisanosti čak i do četiri promila.

Od 24 isključena koji su vozili pod dejstvom alkohola 10 je prekoračilo dozvoljenu granicu, ali u MUP- u kažu da brine podatak da je čak 14 većinom mladih vozača vozilo pod dejstvom kanabisa.

Ovoga vikenda 50 specijalno opremljenih vozila izlazi na teren i provera će biti najviše u noćnim satima. Nova vozila imaju nove mogućnosti.

“Kamere u sistemu video- nadzora mogu dokumentovati i to cijeli je niz saobraćajnih prekršaja, naravno one dokumentuju i to da li vlasnicima vozila istekla registracija i u narednom periodu, a vlasnicima tih vozila biće poslato nekoliko hiljada prekršajnih poziva zbog dokumentovanih soabraćanih prekršaja”, kaže Boban Milinković iz MUP- a Srbije.

Čitaj još:   STJEPAN MESIĆ O POTEZU KOMŠIĆA I DŽAFEROVIĆA: ''SKANDALOZNA IZJAVA DODIKA...''

Poseban oprez vozači treba da obrate na pešake jer od početka godine raste broj udesa gdje su oni žrtve. Poginulo ih je čak 14, među kojima je to i dvoje djece.

Apelujemo na pješake da prelaze ulicu na pješačkom prelazu to se sad posebno odnosi na lica starija od 65 godina, oni su najviše stradali, jer da kažem vremenom došlo je do opadanja psihofizičkih sposobnosti ove kategogorije u saobraćaju. Pješaci od 65 god i dalje misle da mogu istom brzinom da pređu ulicu, međutim, vremenom su opali refleksi “, kaže Duško Pešić, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja.

Iz MUP-a poručuju da se posebno obrati pažnja na brzinu u naseljenim mjestima gdje će radari i bez zaustavljanja belježiti prekršaje.

Takođe sigurnosne kamere u većim gradovima opremljene su odskora i uređajima za mijerenje brzine i treba se pridžavati propisane brzine naročito tamo gdje nema trotoara i blizu diječjih igrališta.

izvor Mondo

Čitaj još:   BIJELO POLJE: U masovnoj tuči srednjoškolaca povrijeđena 3 učenika i pomoćnik direktora!
Živković: Opasni planovi naših oslobodilaca… (foto)

Miodrag Živković, jedan od osnivača GI 21.maj i bivši predsjednik Read more