IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bez kalkulacija- na pobjedu: Lavice napadaju Rumuniju i žele trijumf za Tokio… (foto)

Rukometašice Crne Gore danas (16 časova) protiv Rumunije igraju ključni meč za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Odgovara im i poraz do četiri gola razlike, u nekim kombinacijama i minus pet, ali misle samo na trijumf

PODGORICA: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 21.03… 10.40… Bez kalkulacija- na pobjedu: Lavice napadaju Rumuniju i žele trijumf za Tokio… (foto)

Pobjeda, remi, poraz od najviše četiri razlike, ali i od pet pod uslovom da rezultat bude 29:24 ili veći (30:25, 31:26…) vode crnogorske rukometašice na Olimpijske igre u Tokio.

Sa kalkulacijama je završeno, ali ,,lavice“ pred današnji duel sa Rumunijom (16 h), posljednji na kvalifikacionom turniru u Podgorici, razmišljaju samo o pobjedi. Đurđina Jauković je bez zadrške kazala da žele maksimalnim učinkom da proslave put u Tokio.

Rukometašice Crne Gore su sinoć gledale obračun koji su očiglednim navijanjem za komšinice pokvarile danske sudije Karina Kristijansen i Line Heseldal-Hansen, a Majda Mehmedović je nakon njega najavila da je u mislima „lavica” samo trijumf na današnjoj utakmici (16 časova).

Velike zasluge za izdanje ,,lavica“ od decembra na EP do danas idu na račun Bojane Popović. Đina je zahvalna.

“Presrećna sam što imam priliku ponovo da sarađujem sa Bojanom. Za mene je ona možda i najviše doprinijela ovom rezultatu, naravno, uz selektora Rasmusena. Bojana nas najbolje poznaje, čula sam je nekoliko puta na meču sa Norveškom i poslušala. Za mene su to sve bili njeni golovi. Prija takva energija i veoma važno je imati takvu osobu pored sebe. Ona zna kako da podigne ekipu.”

Čitaj još:   Bolje da 20 trešanja, pojedete nego lijek koji pijete...

Nakon kalkulacija od sinoć stvari su jasnije – izabranice Kima Rasmusena danas od 16 sati ne bi smjele da izgube razlikom većom od četiri gola ako žele plasman na OI. Ako izgubimo 28:23 ili nižim rezultatom od pet razlike, dalje idu Rumunija i Norveška.

Mađarska, Rusija i Švedska idu na OI, čeka se Španija…

Nakon Francuske, domaćina Japana, Brazila, Južne Koreje, Angole i Holandije, plasman na Olimpijske igre su izborile i Mađarska, Rusija i Švedska.

Mađarice su savladale Srbiju 31:23 i otpisale tim Ljubomira Obradovića, koji je prvog dana kvalifikacionog turnira u Đeru izgubio i od Rusije (29:24). „Zbornaja” je rutinski savladala Kazahstan 33:26 i večeras (20.30) će protiv domaćina samo rješavati ko će osvojiti 1. mjesto u grupi.

Švedska je završila posao pobjedom nad nedoraslom Argentinom (34:21) na turniru u Španiji.„Ratnice”,koje prvog dana remizirale sa Skandinavkama (28:28), večeras (19.30) imaju zicer protiv Argentinki…

Čitaj još:   AMFILOHIJU SE POGORŠALO ZDRAVSTVENO STANJE: Priključen na... (foto)

http://ibalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more