IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOLNICE PREPUNE IGRAJU KOLO USRED BEOGRADA: Šokantan prizor sa Savskog trga!(foto i video)

TREBA Pogledati kako je bilo na Savskom trgu u Beogradu…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 21.03. 2021… 00.40… BOLNICE PREPUNE IGRAJU KOLO USRED BEOGRADA: Šokantan prizor sa Savskog trga!(foto i video)

Na Savskom trgu u Beogradu večeras se okupio veći broj građana kod spomenika Stefanu Nemanji, gdje su zaigrali Užičko kolo.

Snimak ovog skupa pojavio se na društvenim mrežama, a na njemu se vidi kršenje epidemioloških mjera uvedenih zbog korona virusa.

Ljudi, od kojih su neki nosili srpske zastave, igrali su kolo, pritom ne pridržavajući se propisane fizičke distance i bez zaštitnih maski. 

Ovaj skup izazvao je i revolt kod brojnih korisnika društvenih mreža koji su kritikovali ovakvo okupljanje uz podsjećanje da je trenutna situacija sa epidemijom korona virusa u Srbiji kritična.

Pogledajte snimak sa Savskog trga.

Podsetimo, u Srbiji je u poslednjih 24 sata zabeleženo još 4.687 novih slučajeva zaraze. Nažalost, smrtnih ishoda bilo je još 31, dok je broj pacijenata na respiratorima 230. U Srbiji je u prethodnih 24 sata na korona virus testirano 14.866 ljudi.

Čitaj još:   Državni sekretar dr. Mirsad Đerlek: SUTRA POČINJE VAKCINACIJA u Novom Pazaru... (foto i video)

Epidemiološka situacija u Srbiji je zabrinjavajuća, a britanski soj virusa postaje dominantan, izjavio je ranije danas državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Mirsad Đerlek.

On je poručio da je situacija u cijeloj Srbiji i u Novom Pazaru alarmantna i nestabilna.

Evidentno je da britanski soj pokazuje svoju snagu i po istim riječima stručnjaka, kolega epidemiologa, trenutno je 80 odsto prisutan. Znači, sve je izvesnije da će britanski soj biti dominantniji nego osnovni soj, što opravdava ovo što se pune bolnice i što imamo mnogo viši broj zaraženih“, izjavio je Đerlek.

Izvor MONDO

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more