IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRUGA SLIKA I MOTIV: Snimak otimanja državne zastave u Bijelom Polju? (foto i video)

Objavljen snimak koji pruža drugačiju sliku o motivima napada na novinara Sadikovića u Bijelom Polju…

BIJELO POLJE: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 21.03,2021… DRUGA SLIKA I MOTIV: Snimak otimanja državne zastave u Bijelom Polju? (foto i video)

Na društvenim mrežama se pojavio snimak incidenta kada je na ulici u Bijelom Polju, dok je gradom kružila kolona vozila patriotskog skupa sa crnogorskim zastavama,,,prvo verbalno, onda fizički napadnut novinar TV Vijesti, Sead Sadiković”. 

U izjavi, Sead Sadiković je naveo da su,,prvo počele psovke, pa vrijeđanja, a onda su na mene skočili, napali me. Više njih, pet šest momaka”.

Napad na novinara Sadikovića osudile su brojne institucije, Vlada Crne Gore, predsjednik države Milo Đukanović, političke stranke i nevladine organizacije. 

Međutim, snimak sa nadzornih kamera koji se danas pojavio na društvenim mrežama baca drugačiju sliku na događaj i ne govori u prilog verzije koju je ispričao Sadiković. 

Na snimku se vidi kolona vozila sa crnogorskim zastava i u jednom momentu osoba u svijetloj jakni koja trči za bijelim automobilom i, nakon što je stigao do vozila, otima iz ruku suvozača zastavu.

Na video- snimku se vidi osoba, za koju se osnovano može pretpostaviti da je Sadiković, kako je, nakon otimanja zastave, baca na asfalt. Taj momenat se vidi u na snimku, ali se ne vidi momenat, navodnog, gaženja zastave.

Čitaj još:   PONOSNA CRNA GORA: Doček JELENE Maksimović i crnogorske karate reprezentacije u PODGORICI... (foto/video)

Tek nakon što im je oteta zastava, dvojica momaka prilaze osobi koja im je otela zastavu, i kreću u fizički kontakt. Na snimku se ne vidi momenat napada jer nedostaje nekoliko sekundi. 

Portal Analitika je kontaktirala Upravu policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova u namjeri da nam, u interesu javnosti, dostave kompletan video-materijal o incidentu u Bijelom Polju. Međutim, nijesmo dobili nikakav odgovor. 

U cilju razjašnjenja samog dešavanja u Bijelom Polju napada to je na novinara Seada Sadikovića, Portal Analitika je objavio snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, sve u cilju rasvjetljavanja okolnosti poemnutog incidenta. 

Portparolka i tužiteljka iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju Danijela Đuković rekla je Televiziji Crne Gore da je grupa osoba napala Seada Sadikovića sinoć oko 20 sati u centru tog grada.

Crnogorska policija iste večeri odmah je i uhapsila Bjelopoljce Edina Dizdarevića (18) i Nermina Omerovića (21) zbog sumnje da su fizički napali Sadikovića i na teret im se stavlja krivično djelo nasilničko ponašanje. 

Tužiteljka je navela da je do napada došlo u trenutku kada je kroz centar grada prolazila kolona vozila sa istaknutim crnogorskim zastavama.

Identifikovane su i privedene dvije osobe, a utvrđuje se identitet drugih za kojima se traga, dok je u toku saslušavanje svjedoka, od kojih su neki već saslušani, a biće izuzeti i snimci sa video nadzora.

Čitaj još:   SKANDAL, PORUKA IZ BEOGRADA: CRNOGORCI PRAVE SPISAK NEPOŽELJIH SRBA...

izvor analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more