IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pijan “kao letva” bez vozačke vozio 134 km/ h, oduzeli mu auto i uhapsili ga… (foto)

Policija uhapsila je N. P. koji je počinio više prekršaja u saobraćaju, a već ima blizu 14.500 KM neplaćenih kazni…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 21.03… 12.40…  Pijan”kao letva”bez vozačke vozio 134 km/ h, oduzeli mu auto i uhapsili ga… (foto)

Banjalučka policija uhapsila je N. P. iz ovog grada koji je počinio više prekršaja u saobraćaju, a već ima blizu 14.500 KM neplaćenih kazni.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka su jučer na magistralnom putu u mjestu Glamočani, općina Laktaši, gdje je propisana brzina kretanja od 100km/h, evidentirali prekršaj prekoračenja brzine od 34km/h počinjen vozilom marke “opel Astra”, koje se kretalo kretalo 134km/h.

Кontrolom je utvrđeno da je N. P. upravljao vozilom bez posjedovanja važeće vozačke dozvole. Izvršeno je alkotestiranje i kod osumnjičenog utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 2,45g/kg. Banjalučanin je uhapšen i nalazi se u službenim prostorijama do istrežnjenja.

Čitaj još:   Vučić predstavio vitamine za penzionere... (foto i video)

Zbog opisanih prekršaja zbog bojazni da će nastaviti sa njihovim činjenjem, od N. P. je oduzeto vozilo, biće i podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je, da je navedeni višestruki povratnik u prekršajima, da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 14.471КM.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka– saopćeno je iz PU Banja Luka...

izvor agencije

PREMIJER OPET PRIJETI!!!

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić ponovo je uputio poruku građanima Crne Read more