IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović: Čestitke Veljku Bulajiću za nagradu “Zlatni Oktavijan”… (foto)

Hvala Ti što i danas daješ svoj doprinos njenom modernom razvoju i napretku…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak,22.03.2021…20.30 … Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović: Čestitke Veljku Bulajiću za nagradu “Zlatni Oktavijan”… (foto)

“Najsrdačnije Ti čestitam prestižnu nagradu „Zlatni Oktavijan” za životno djelo za 2020, koju Ti je nedavno dodijelilo Hrvatsko društvo filmskih kritičara. Ta vijest je sa radošću primljena i u Tvojoj Crnoj Gori, jednako kao i u Tvojoj Hrvatskoj, i umjetničkim krugovima na svim prostorima bivše Jugoslavije.

Tvoje filmsko djelo je trajno svjedočanstvo o vremenu istorijskih podviga jugoslovenskih naroda u borbi protiv fašizma, čiji si i sam akter bio ostajući dosljedan tim idealima, i isto tako velikih rezultata te borbe i velike nade u oslobođenoj zemlji. 

Kao što je svojim umjetničkim dometima trajno obogatilo ne samo našu zajedničku, već i svjetsku kulturnu riznicu. I u najtežim danima krvavog raspada te zemlje, svojim umjetničkim i životnim kredom ostao si čvrsto na braniku najviših ljudskih i civilizacijskih vrijednosti, koje su svetionik zajedničke evropske perspektive regiona.

Čitaj još:   AMFILOHIJE pod stalnim nadzorom- Ljekari oprezani i uzdržani od bilo kakvih predviđanja...

Siguran sam da će Tvoja nepresušna stvaralačka energija i vitalnost biti trajna inspiracija i podsticaj i za nova pokoljenja. Kao učesnik i sudionik najdramatičnijih događaja tokom gotovo cijelog 20. i početkom 21. vijeka, svojim djelom i svojim časnim životom svrstao si se u red velikana kojima se diči Crna Gora. Hvala Ti što i danas daješ svoj doprinos njenom modernom razvoju i napretku.

Molim Te da primiš izraze mog najvišeg uvažavanja i prijateljske pozdrave.”

Veljko Bulajić rođen 1928. u Vilusima u Crnoj Gori, redatelj crnogorskoga podrijekla, najstariji je živi svjedok povijesti kinematografije, “stariji od vlastite kinematografije skoro dvadeset godina”, u kinematografiju ušao kao mladić, neposredno poslije Drugoga svjetskog rata, u njezinim pionirskim danima.

izvor Kabinet Predsjednika.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović:”Nova vlast ugrozila karakter CG”… (foto)

Milo Đukanović ocijenio da politika nove vlasti udarila temeljne vrijednosti Read more

MILO Đukanović vratio Skupštini zakone, usvojene 29.decembra… (foto i video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na osnovu člana 94 stav Read more