IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRAJ MARTA KAKAV SE NE PAMTI: Zubato sunce, snijeg i susnježica u večernjim satima… (foto)

Vjetar umjeren i jak, sjeverni, najniza temperatura od – 5 do 2 C, najviša od 2 C na jugoistoku Balkana…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti, utorak, 23.03…10.30… KRAJ MARTA KAKAV SE NE PAMTI: Zubato sunce, snijeg i susnježica u večernjim satima… (foto)

Period od 23.03.2021. do 06.04.2021. nestabilne vremenske prilike prvo uz povremene padavine prognoziraju se tokom ove sedmice. Najviše kiše očekuje se u centralnoj, istočnoj i jugozapadnoj Bosni, dok će na zapadu i sjeveru Bosne te na prostoru Hercegovine padavine biti rijetke i vrlo slaba. 

Danas se u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom u večernjim satima.

utorak 23.03.2021. godine
Opšta slika danas će biti lošija u centralnoj i istočnoj Bosni. Nepovoljne biometeorološke prilike, neuobičajeno niske temperature i povremene padavine, još uvijek će predstavljati problem hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju odijevanju. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne malo ugodnije, stabilnije, ali i ovdje uz stalno sjeverno strujanje, koje će uveliko pojačavati osjet hladnoće većim dijelom dana.

Čitaj još:   Tijelo Edina Gačića niko ne preuzima, evo šta poručuju mještani i komšije (video)

U Sarajevu ujutro slab mraz. U prvom dijelu dana pretežno sunčano, poslije podne promenljivo oblačno i malo toplije. Puhaće umjeren sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura od – 3 do – 1 C, a najviša oko 9 C.

U srijedu promjenljivo oblačno, prohladno i vjetrovito uz smjenu sunčanih intervala i povremenih pljuskova kiše i snijega.

Od četvrtka, 25. marta, do 30. marta sve toplije i u većini dana je pretežno sunčano, a prolazna naoblačenja očekuju se 28. i 30.marta s kratkotrajnom kišom u nižim predjelima i sa slabim snijegom na visokim planinama…

http://ibalkan.net

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   POSLJEDNJI ”PODVIG” ŽENE- ČETNIK U ULOZI MINISTARKE: Vesna Bratić, potpisala dozvole za rad dvije privatne vjerske gimnazije...
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more