IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVETLANA CENIĆ: Političari, poslanici, stranački lideri… vakcinišu se pred kamerama i da to nisu uradili tajno, dok drugi građani umiru! (foto)

Profesorica Svetlana Cenić ovih dana je i nekoliko televizijskih nastupa predložila zanimljiv metod-test kojim će se moći provjeriti ko se od istaknutih dužnosnika (tajno) vakcinisao u susjednim zemljama…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivost, vijesti, utorak, 23.03…10.30… SVETLANA CENIĆ: Političari, poslanici, stranački lideri… vakcinišu se pred kamerama i da to nisu uradili tajno, dok drugi građani umiru! (foto)

Iako je odlazak zaposlenka Ustavnog suda BiH na vakcinisanje u Užice ( Srbija) proizveo burne, negativne komentare u javnosti, njima ipak treba priznati da su jedini od visokih dužnosnika u BiH javno priznali  da su se vakcinisali u inozemstvu. 

U kuloarima se u posljednje vrijeme spekulira da je veliki broj političkih dužnosnika, lidera političkih stranaka iskoristio priliku, poznanstva i veze i da su se vakcinisali u Srbiji, odnosno Hrvatskoj, daleko od očiju građana koji svakodnevno obolijevaju i umiru od posljedjica pandemije COVID-a 19.

Najčešće se pominju imena Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića, Fahrudina Radončića, Zorana Tegeltije, Bisere Turković, Vjekoslava Bevande… zatim pojedinih tužitelja, sudija, zastupnika, ali ni za koga od njih ne postoje dokazi da su uistinu vakcinisani van granica BiH.

Profesorica Svetlana Cenić ovih dana je i nekoliko televizijskih nastupa predložila zanimljiv metod-test kojim će se moći provjeriti ko se od istaknutih dužnosnika (tajno) vakcinisao u susjednim zemljama, budući da zahvaljujući upravo njima, tim ljudima, u Bosni i Herecegovini nije bilo ozbiljnijeg vakcinisanja, osim poklonjenim srbijanskim vakcinama namijenjenim medicinarima.

Čitaj još:   NEDA, ŽIVJELA JE U TIŠINI I OTIŠLA TIHO": Bila je sama ne zna se da li je ko obilazio" ... (foto)

Na svom twiter nalogu Svetlana Cenić je napisala: “Dakle, kada konačno stignu te vakcine, želim u direktnom prenosu da gledam vakcinisanje kompletnog državnog i entitetskog vrha, uz direktore javnih preduzeća i ostalih institucija. Ko odbije, znači da je to odavno odbio i zato ga savršeno bolelo uvo za narod”. 

Imaju li bosanskoherceghovačka javnost, mediji, nevladin sektor, iza toga akademska zajednica… dovoljno snage i jedistva da izvrše pritisak prvo na političare i natjeraju ih da se vakcinišu javno i na taj način pokažu “ko je vjera, a ko je nevjera”, odnosno da odbace, ili potvrde  sumnje koje prvo o mnogima od njih govore da su to obavili  na nekom drugom mjestu, izvan Bosne i Hercegovine.

Jesu li političari, zastupnici, pravosudni radnici, šefovi javnih preduzeća spremni prihvatiti ovaj “challenge” i narednih dana, kada napokon stižu prve veće pošiljke vakcina javno pokazati da li su, ili nisu svih ovih mjeseci dijelili sudbinu građana Bosne i Hercegovine?! 

Čitaj još:   HOLANDIJA PARALISANA: Traktorima na Hag...

izvor (SB)

Dnevni horoskop za 15. april 2021. godine

Ovan kroz razgovor do rješenja, Bik mora nešto da mijenja, Read more

TEŠKA NESREĆA: Kamion udario u zaštitnu ogradu, ima mrtvih! (foto)

Nesreća se dogodila oko 11.40 časova, naveli su u MUP- Read more

Dragan Bursać, jednom rečenicom razmontirao i razbucao Emira Kusturicu… (foto)

"SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NEKADAŠNJEM…" BEOGRAD: Regija, Zsnimljivosti, vijesti, Read more