IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Turska poklonila Vojsci Crne Gore automatske pušake… (foto)

Predmet donacije puške MPT- 55 i MPT- 76, imaju identična konstruktivna rješenja, ali koriste različite NATO kalibre, 5,56x45mm i 7,62 x 51mm…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 23.03.2021…12.30… Turska poklonila Vojsci Crne Gore automatske pušake… (foto)

Vojska Crne Gore dobila je na poklon od Turske 30 automatskih pušaka, vrijednih oko 38.500 hiljada eura, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za logistiku potpukovnik Veljko Mališić i vojni ataše Turske u Crnoj Gori pukovnik Muhamed Kablaj su na sastanku povodom primopredaje ocijenili da je donacija pokazatelj uspješne saradnje dvije zemlje, naglasivši da će se ona nastaviti.

“Predmet donacije su puške MPT-55 i MPT-76, koje imaju identična konstruktivna rješenja, ali koriste različite NATO kalibre, 5,56x45mm i 7,62x51mm.

Riječ je o pouzdanom oružju, dizajniranom tako da nesmetano funkcioniše u ekstremno toplim i hladnim uslovima. Opremljeno je „pikatini“ šinama koje omogućavaju montiranje dodatne opreme, poput optičkih nišana, laserskih obilježivača cilja i slično”, navode u Ministarstvu.

Čitaj još:   NAŠI REPORTERI: Dubai za svaki džep...

Turska je u razvoj tog naoružanja uložila oko 22 miliona dolara i MPT će zamijeniti automatske puške njemačkog proizvođača Hekler i Koh kao osnovno pješadijsko oružje oružanih snaga te zemlje.

Sastanku je prisustvovao i v.d. zamjenika načelnika Generalštaba VCG pukovnik Aleksandar Pantović...

Izvor CdM.me

DRITAN SE UDVARAO DJEVOJCI, ona ga snimala: ”OPASAN SI- NEĆEMO U RAT DA IDEMO”(video)

Potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović ponovo je u centru zbivanja. Read more

Dnevni horoskop za 11. april 2021. godine

Ovan živi trenutak, Bik uspješan, Blizancima treba podrška, Rak zadovoljan, Read more