IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVE MJERE KRIZNOG ŠTABA- Važe do KRAJA NEDELJE: Usvojena pravila za ulazak u Srbiju! (foto i video)

Sve dosadašnje mjere ostaju na snazi i da nema otvaranja tržnih centara i kafića…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 24.03.2021…09.50… NOVE MJERE KRIZNOG ŠTABA- Važe do KRAJA NEDELJE: Usvojena pravila za ulazak u Srbiju! (foto i video)

Na današnjoj sednici donete su i nove mjere: đaci u manjim grupa moći će da dođu u školu, popravljaju ocjene i budu ocjenjeni, a ulazak u Srbiju biće moguć sa uvjerenjem o primljene obadvije doze vakcine.

Gojković je objasnio nova pravila za ulazak u Srbiju:

“Svi oni koji budu potpuno vakcinisani građani Srbije, sa potvrdom a od vacinacije od Srbije, biće im omogućeno da uđu u zemlju bez PCR testa i izolacije. Ista je situacija i sa strancima, oni će moći bez testa i karantina da uđu, ukoliko su potpuno vakcinisani vakcinama iz Republike Srbije. To se i podrazumjeva da su primili uli dvije doze Fajzerove, Sputnjik V i Sinofarm vakcine, kao i jednu dozu AstraZeneke”, rekao je Gojković.

Krizni štab je usvojio zahtjev Ministarstva prosvete da se omogući učenicima da u manjim grupama, uz striktno poštovanje pomenutih epidemioloških mjera, mogu da dođu u školu i budu ocjenjeni.

Gojković je saopštio da su “mjere takve kakve su u ovom trenutku” i da postojeće mjere doprinose tome da nemamo veliko povećanje broja zaraženih.

Čitaj još:   IZMIR: Egejsko more izbacilo na obalu cipelice i odjeću stradalih sirijskih mališana… (foto)

“Do sledeće sednice Kriznog štaba uopšte nećemo razgovarati o popuštanju mera”, naglasio je Gojković i istakao da će donete mjere sigurno važiti do kraja nedelje.

“Ustalili smo se na jednom broju sa novozaraženima, ali i to sa jednom striktnom primjenom mjera i većim udjelom naših građana u vakcinaciji, nakon dvije do tri nedelje počinje da pada broj novozaraženih. Što se tiče djece, svi oni koji u svojoj porodici imaju nekog od ukućana koji je obolio, i djeca moraju ići u izolaciju”, rekao je Gojković.

“Ambulante su radile skoro do kraja dana i noći, imamo povećanje broja pregleda, nemamo nijedan podatak koji kaže da možemo da se i ublažr mjere”, rekao je Tiodorović. On je rekao da je i to među djecom značajan broj pozitivnih na korona virus, zbog čega će najverovatnije ostati organizovanje nastave onlajn za starije osnovce i srednjoškolce.

izvor agencije

DRITAN SE UDVARAO DJEVOJCI, ona ga snimala: ”OPASAN SI- NEĆEMO U RAT DA IDEMO”(video)

Potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović ponovo je u centru zbivanja. Read more

Dnevni horoskop za 11. april 2021. godine

Ovan živi trenutak, Bik uspješan, Blizancima treba podrška, Rak zadovoljan, Read more