IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POZNATI Meteorolog Nedim Sladić najavljuje novu promjenu vremena… (foto)

Promjena vremena, stiže za nekoliko dana, vremenske prilike če se poboljšati, a onda je izgledno ponovno zahlađenje…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 24.03.2021…09.50… POZNATI Meteorolog Nedim Sladić najavljuje novu promjenu vremena… (foto)

Stabilizacija vremenskih prilika izgledna je od 26. marta i zadržat će se do kraja prognoznog perioda 06. aprila.

U ovom periodu očekuje se umjereno oblačno vrijeme sa dugim sunčanim intervalima. Do 25. marta jutarnje temperature u Bosni se očekuju od -2 do 3, a u Hercegovini između 4 i 9. Dnevne vrijednosti temperature zraka u Bosni između 5 i 10, u Hercegovini od 7 do 13°C.

srijeda 24.03.2021. godine
Biometeorološke prilike i dalje su relativno nepovoljne. Hladno vrijeme, praćeno povremenim padavinama, uzrokovaće jače tegobe kod osjetljivih osoba, izraženije tokom prijepodneva. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti a i od niskih temperatura. Sjeverno strujanje dalje će biti izraženije, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji većim dijelom dana, naročito osobe sa plućnim i ishemijskim problemima

Čitaj još:   PODGORICA: Sprema se u Crnoj Gori još jedan referendum???

Prva promjena vremena, prema riječima meteorologa Nedima Sladića, stiže za nekoliko dana, kada će se vremenske prilike poboljšati, a onda je izgledno ponovno zahlađenje.

 Vremenske prilike će se proljepšati od 26. do 28. ili 29. marta, nakon čega će opet biti vidljiva kraća promjena vremena, ali ne bi trebala biti intenzivna kad su u pitanju hladnoća i veće padavine.

Ovaj period je zadnji trzaj zime i nadamo se da ga kroz april neće biti, ali hoće biti hladna jutra i dalje. Temperature će rasti od četvrtka i često ćemo bilježiti prema kraju radne sedmice temperature zraka u dvocifrenim vrijednostima – rekao je Sladić.

http://iBalkan.net

Stiže promjena vremena i nagli pad temperature… (foto)

Danas se u regiji juga Evrope prijepodne očekuje jače naoblačenje... Read more