Vijesti

HIT NA DRUMU: Naišao na FIĆU i hteo da ga pretekne, ali ovaj momenat nije očekivao… (foto i video)

Iako je izgledalo kao da je jednostavno prvo zaobići FIĆU, izgleda da to nije bilo baš tako…

MONTEVIDEO: Svijet, Putovanje, vijesti, četvrtak, 25.03…00. 54… HIT NA DRUMU: Naišao na FIĆU i hteo da ga pretekne, ali ovaj momenat nije očekivao… (foto i video)

Na jednom putu u Urugvaju nepoznati vozač pokušao je da prestigne “fijat 600”. Međutim, koliko god da je dodavao gas Fića bi bio ispred njega…

Vraćamo se u razrušenu posleratnu Italiju, na početak pedesetih godina prošlog vijeka. U državi osiromašenoj ratnim dejstvima bilo je potrebno opet izvršiti motorizaciju stanovništva. Bio je potreban automobil koji će moći da udobno smijesti četiri putnika i njihov prtljag.

Tako je 1955. godine na tržište stigao Fiat 600, a njegov tvorac bio je čuveni dizajner Dante Đakoza. Fiat 600 karavan tj. Multipla kako mu je glasio naziv, bio je skromnih dimenzija sa dužinom od svega 3,5 metara ali je mogao da ponese četiri putnika. Otkud tako sićušne dimenzije?

izvor mondo

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin
Tags: HIT NA DRUMU

Recent Posts

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

12 minuta ago

RAZA SE NAŠLA NA METI DŽEPAROŠA: VIKALE SMO USRED BAŠČARŠIJE… (foto)

Spisateljica i influenserica Razija Čolaković bila je meta džeparoša dok je pozirala za fotografije na…

3 sata ago

ŠOKANTNA IZJAVA MILORADA DODIKA: “RS JE SPREMNA ISPLATITI FBIH  2 MILIJARDE I DATI POTOČARE DA SE RAZIĐEMO”… (foto, video)

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da se politički procesi ne mogu modelirati…

4 sata ago

Elmedin Dino KONAKOVIĆ, poručio Aleksandru VUČIĆU: “Zaslužujete prezir, idemo u reviziju presude i naplatu ratne odštete” (foto, video)

“Pošto je Vučić ovakav mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne…

4 sata ago

SREBRENICA- Šta donosi 2. maj; ALIJA Tabaković: Nema drame, ima doza straha kod Bošnjaka, ne podržavaju svi Srbi MILORADA Dodika… (foto, video)

U Srebrenici bi se, barem prema najavama predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, u…

5 sati ago

Denijal GELJIĆ “Husein paša- Pljevlja”: Zabrinjava mural koji oslikava i podstiče, na stvaranje Velike Srbije… (foto, video)

Predsjednik nevladine organizacije "Husein paša- Pljevlja" ocijenio da uprava grada i dalje nastavlja sa pravljenjem…

9 sati ago

This website uses cookies.