IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NISU DORASLI- HARAKIRI TROJKE: Vlastitim igrama uništili izbor Bogića Bogićevića… (foto)

Samo pola sata nakon Bogićevićevog saopćenja kojim obrazlaže i tu svoju odluku i povlači častan potez, ruku na srce, to mogao učiniti i prije nekoliko dana kada je bilo jasno da se odvijaju zakulisne radnje…

SARAJEVO: BiH, vijesti, četvrtak, 25.03…00. 54…NISU DORASLI- HARAKIRI TROJKE: Vlastitim igrama uništili izbor Bogića Bogićevića… (foto)

Danas je četvorka zvanično postala trojka, pljuštale su krivične prijave, optužbe za izdaju i šta sve ne.

Danas je konačno Ibrahim Hadžibajrić prešao na drugu stranu. Da li je zaista tek danas?

Politički harakiri u režiji Naroda i pravde, Naše stranke i SDP BiH koji danas izveden u pokušaju izbora rukovodstva Gradskog vijeća nanio štetu njima i Gradu Sarajevu. Zbog političkih igara svoju kandidaturu povukao je Bogić Bogićević.

Samo pola sata nakon Bogićevićevog saopćenja kojim obrazlaže svoju odluku i povlači častan potez, iako je, ruku na srce, to mogao učiniti i prije nekoliko dana kada je bilo jasno da se odvijaju zakulisne radnje, iz tzv. trojke ubjeđuju nas da imaju 16 ruku u Gradskom vijeću.

Pa gdje su te ruke bile danas?

Bile su tu na sjednici, ali su se čelnici stranaka zaigrali pa su pokušali “lažnim” glasanjem istjerati na čistac “kupljene” vijećnike.

I upravo je tu nastao problem, malo su se preračunali pa su oni koji su “provalili” igru trojkaša odlučili napustiti sjednicu čime i onemogućili ponovljeno glasanje. Jer ne želim vjerovati 11 ljudi nije znalo popuniti najobičniji listić i glasati. Ne, oni moraju crtati, označavati te listiće, istjerivati “đavola” ili šta već. A onda je đavo došao po svoje.  

Čitaj još:   VUK TVRDI: “Vučić, vraća dugove onima koji su ga doveli, KOSOVO IDE I ŠTA JOŠ...

Danas je četvorka zvanično postala trojka, pljuštale su krivične prijave, optužbe za izdaju i šta sve ne. Danas je konačno Ibrahim Hadžibajrić prešao na drugu stranu. Da li je zaista tek danas?

I tako smo danas saznali da Jasmin Skorupan kojeg je koordinator izbora gradskih vijećnika ispred četvorke Irfan Čengić predstavljao SDP- ovim vijećnikom, to nikada nije ni bio jer je bio u kvoti onih koji su napustili sjednicu. Irfan Čengić je podnio večeras ostavku na sve stranačke funkcije. I neka je. Nije neka šteta.    

I džaba je večeras saopćeno da ima 16 potpisa za izbor Bogićevića i Jasmina Ademovića kad se sve promijenilo.

Njihova najava da u petak biti održan nastavak sjednice pada u vodu kada nemaju kandidata. Prema nezvaničnim informacijama od kandidature bi mogla odustati i Anja Margetić koja je prijedlog Naše stranke za zamjenicu gradonačelnika.

Iz trojke najavljuju vraćanje “digniteta” cijelom procesu, ali svaki dignitet sada je kasno.

O tome su trebali misliti kada su predlagali kandidate oko kojih nije ali eto postojala puna saglasnost. Trojka je danas vlastitim igrama uništila dobru priliku da se osoba poput Bogićevića upiše i u noviju historiju Sarajeva.

Čitaj još:   SRBIJA, PUNA UŽASA NAD UŽASIMA: Vozač BMV smrti ubio četvero ljudi, šokirao policajce,"popio sam 12 piva, jeb*ga, desilo se..." (foto)

On je davno zadužio ovaj grad i ovu državu, ali su danas lideri ovih stranaka pokazali da nisu dorasli voditi političke procese, a kamoli spšavati državu od onih “drugih”. Piše: Amra Vrabac

izvor NAP

Dnevni horoskop za 15. april 2021. godine

Ovan kroz razgovor do rješenja, Bik mora nešto da mijenja, Read more

TEŠKA NESREĆA: Kamion udario u zaštitnu ogradu, ima mrtvih! (foto)

Nesreća se dogodila oko 11.40 časova, naveli su u MUP- Read more

Dragan Bursać, jednom rečenicom razmontirao i razbucao Emira Kusturicu… (foto)

"SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NEKADAŠNJEM…" BEOGRAD: Regija, Zsnimljivosti, vijesti, Read more