IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Prebrojavanje vjernika: Krivokapić produbljuje podjele, najveću korist od ljubljenja krsta imao on… (foto)

Učestala i javna demonstracija vjerskih osjećanja od strane premijera sekularne Crne Gore Zdravka Krivokapića nerijetko prelazi granice dobrog ukusa, saopšteno je iz DPS-a.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 26.03.2021… 12.54 … Prebrojavanje vjernika: Krivokapić produbljuje podjele, najveću korist od ljubljenja krsta imao on… (foto)

DPS: Prebrojavanjem vjernika Krivokapić produbljuje podjele, najveću korist od ljubljenja krsta imao on

“Niko nema ništa protiv vjerskih uvjerenja građanina Zdravka Krivokapića, ili bilo kojeg drugog. Kao što je legitimno biti ateista ili agnostik. Zato jučerašnja tvrdnja premijera da bi neko želio da on ne bude vjernik, da on sa vjerom ne kalkuliše i da je upražnjava iz srca, za razliku od nekih koji su “ljubili krst iz koristi”, predstavlja subjektivni osjećaj i ličnu projekciju.

Jer upravo je najveću korist od “ljubljenja krsta” imao Krivokapić, koji je zahvaljujući manipulacijama oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti, sasvim slučajno, isplivao na političku scenu i postao premijer”, kazali su iz DPS- a.

Čitaj još:   ŠTA JE MAJSTOR REKAO: Tramp, objavio svoj lik s tijelom “Rockyja Balboe“... (foto)

Kako navode, svojim upornim insistiranjem na vjerskoj posvećenosti, čestim pretjerivanjem, i prebrojavanjem na vjernike i one koji to nijesu, Krivokapić nastavlja da produbljuje podjele u multietničkoj i multivjerskoj Crnoj Gori.

“Građane sekularne države ne zanima je li premijer privatno vjernik, i kada obaveze prvog čovjeka izvršne vlasti bivaju podređene vjerskim dužnostima i obredima,kad predsjednik Vlade egoistično zadovoljava svoje vjerske potrebe krši zdravstvene mjere i propise kojih svi građani moraju da se pridržavaju u veoma kompleksnim svih epidemiološkim okolnostima, onda on pokazuje da nije dorastao poslu premijera, i da ga je samo splet okolnosti– a ponajviše “ljubljenje krsta” – doveo na tu poziciju”, navodi se u saopštenju.

Izvor Antena M

Dnevni horoskop za 15. april 2021. godine

Ovan kroz razgovor do rješenja, Bik mora nešto da mijenja, Read more

TEŠKA NESREĆA: Kamion udario u zaštitnu ogradu, ima mrtvih! (foto)

Nesreća se dogodila oko 11.40 časova, naveli su u MUP- Read more

Dragan Bursać, jednom rečenicom razmontirao i razbucao Emira Kusturicu… (foto)

"SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NEKADAŠNJEM…" BEOGRAD: Regija, Zsnimljivosti, vijesti, Read more