IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OBRATIO SE GRAĐANIMA- BOGIĆ Bogićević: To što su se “predomislili”, pa su me “izabrali”, samo je predstava za javnost… (foto)

Povodom dešavanja u Gradskom vijeću Sarajeva javnosti se obratio Bogić Bogićević…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota, 27.03.2021…20.34… OBRATIO SE GRAĐANIMA- BOGIĆ Bogićević: To što su se “predomislili”, pa su me “izabrali”, samo je predstava za javnost… (foto)

– Drage sugrađanke i sugrađani, počastvovan sam ogromnom podrškom koju ste pružili mojoj kandidaturi za gradonačelnika Sarajeva. Raduje me i činjenica da ste neke svoje protestne aktivnosti usmjerili, kako ste sami kazali, i protiv loše, u mnogo čemu kriminalne politike koja se u našem gradu godinama vodi i kojoj su građani na posljednjem mjestu – navodi na početku obraćanja.

Dodaje da je prihvatio kandidaturu za gradonačelnika u želji da doprinese mijenjanju takvog stanja i makar malom pomaku naprijed u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

– Nažalost, već na prvom koraku suočen sam sa političkim spletkama, smicalicama i manipulacijama, čiji cilj je bio da me se onemogući da budem izabran na pomenutu dužnost. Posebno boli činjenica da su u to bili uključeni i oni koji su me predložili, a čija mi je glasačka podrška, nažalost, bila uskraćena u trenucima kad se odlučivalo o novom gradskom rukovodstvu. I ja sam, kao i vi, bio zgrožen spoznajem kako se u gradskoj vlasti prljavo trguje, kako se kupuju i prodaju ljudi i njihovi glasovi. Povlačenje kandidature bilo je za mene jedini častan odgovor na te pokušaje da me se i ljudski i politički ponizi – poručio je Bogićević.

To što su se vijećnici kasnije “predomislili”, pa su me “izabrali” jednoglasno, uz aplauze, bila je, međutim, ističe on, samo predstava za javnost i svojevrsno likovanje onih koji su zapravo onemogućili moj stvarni i pravovremeni izbor.

Čitaj još:   PREMIJER CRNE GORE PORUČIO: Ovo je poslednje upozorenje za Amfilohija, da podstiče nerede u Crnoj Gori... (foto)

– Još jednom su pogazili moje dostojanstvo, ignorišući činjenicu da sam dva dana ranije javno saopštio da povlačim kandidaturu. Teško je reći šta je bilo prljavije: prvi dan zasjedanja, kad je od mene odustala gotovo polovina onih koji su zvanično stali iza moje kandidature, ili drugi dan, kad su svi prisutni vijećnici donijeli jednoglasnu odluku. A donijeli su je, odgovorno tvrdim, samo zato što sam već odustao od kandidature, kako bi se takvom odlukom “oprali” pred razočaranim i razljućenim građanima, istovremeno znajući da ja neću prihvatiti takvu njihovu naknadnu “pamet” – naveo je Bogićević.

Navodi i da je od kandidature odustao teška srca, prvenstveno imajući u vidu javno izraženu, masovnu podršku građana.

– Ali, vjerujte mi da se ništa dobro ne bi moglo očekivati ni u daljoj saradnji sa takvim Gradskim vijećem, u kojem sjede i neki vijećnici skloni glasačkoj trgovini. Gradonačelnik je umnogome ovisan i ograničen odlukama i politikom tog vijeća.

Molim da razumijete moje razloge i da nastavite, i drugim povodima, sa dostojanstvenim i demokratskim javnim izražavanjem svog nezadovoljstva politikama i odlukama koje onemogućavaju oporavak i napredak našeg ionako ranjenog grada i države. I sam ću, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti da branim svoju i vašu ljudsku čast.

Čitaj još:   DRITAN NAJAVIO I OTKRIO: Velika priča ide već u januaru... (foto)

Još jednom vam se iskreno zahvaljujem što ste mi, ogromnom podrškom, olakšali teške trenutke u kojim su me pojedini politički besčasnici pokušali spustiti na svoj nemoralni nivo – poručio je Bogićević građanima Sarajeva.

Izvor agencije

BOGIĆ BOGIĆEVIĆ Odlučio hoće li biti kandidat za novog gradonačelnika Sarajeva! (foto i video)

Saopćenje za javnost oglaslio se i... SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, petak, Read more

SARAJEVO: Čovjek sa historijskim “ne” Miloševiću, ili “da” za Dinu Konakovića? (foto)

Jedini primarni kandidat za novog gradonačelnika Sarajeva jedino ime koje Read more

Dnevni horoskop za 11. april 2021. godine

Ovan živi trenutak, Bik uspješan, Blizancima treba podrška, Rak zadovoljan, Read more