IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Udruženja dijaspore: Zabrinuti smo za situaciju u Crnoj Gori… (foto)

Dijaspora pomno prati situaciju u Crnoj Gori i vrlo smo zabrinuti. Čini se da naša matična država ide u pogrešnom smjeru, ali poštujući na izborima slobodno izraženu volju građana, dijaspora se do sada nije ili se vrlo malo oglašavala…

SIDNEJ: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 27.03.2021.…10.34… Udruženja dijaspore: Zabrinuti smo za situaciju u Crnoj Gori… (foto)

Zamijeniti uspješan menadžment koji ostvaruje odlične rezultate u saradnji sa dijasporom koja ovoj Vladi, sigurni smo da to znate, nije u najvećoj mjeri naklonjena, u stvari je poruka dijaspori ‘ako nijeste s nama, onda ste protiv nas i ne trebate nam’. Da li nam zaista ovo želite poručiti, gospodine Krivokapiću?, navodi se u saopštenju Udruženja dijaspore…

Dijaspora pomno prati situaciju u Crnoj Gori i vrlo smo zabrinuti. Čini se da naša matična država ide u pogrešnom smjeru, ali poštujući na izborima slobodno izraženu volju građana, dijaspora se do sada nije ili se vrlo malo oglašavala, navodi su u saopštenju koje potpisuju Udruženje Crnogoraca Novog Sada Srbija, Adana Balkan Bonak Turkleri Dernegi Turska, Udruženje Crnogoraca i Prijatelja Crne Gore Kipar i FC Montenegro Wuppertal Njemačka.

Sada su, kako navode, čuli da se ukida jedina adresa na koju je dijaspora upućena.

Čitaj još:   SUDAR TRI AUTA I KAMIONA U KANJONU MORAČE: Ima povređenih u karambolu, 15 km duga kolona... (foto)

“Namjerili ste se da mijenjate rukovodstvo Uprave za dijasporu. Sve i ako smo do sada u dijaspori mislili da za stručnjake u svakoj Vladi mjesta ima, a da svjedočimo zamjeni jednih partijskih kadrova drugima, što običan narod neće mnogo osjetiti, sada nam je potpuno jasno da je u pitanju puki revanšizam. Zamijeniti uspješan menadžment koji ostvaruje odlične rezultate u saradnji sa dijasporom koja ovoj Vladi, sigurni smo da to znate, nije u najvećoj mjeri naklonjena, u stvari je poruka dijaspori ‘ako nijeste s nama, onda ste protiv nas i ne trebate nam’. Da li nam zaista ovo želite poručiti, gospodine Krivokapiću?” pitaju oni.

Podsjećaju Krivokapića da je premijer svih građana Crne Gore, iako se, dodaju, tako ne ponaša. Pozvali su premijera da u dijelu odnosa i saradnje sa dijasporom ne pravi grešku koja se “teško može ispraviti”

“Dijaspora je i te kako pozvana, a ovim činom i prozvana, da se aktivno uključi u odbranu temeljnih vrijednosti naše matične države i ukupnog crnogorskog društva”, zaključili su u saopštenju….

Izvor aktuelno

Čitaj još:   NVO MI PODNIJELA INICIJATIVU: Traže ocjenu ustavnosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti... (foto)
NVO CRNOGORSKI OBRAZ VLADI: Ovo su crnogorske STRAŽE koje ste vi „ohrabrili“

Prijedlog izmjena odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva, koji Read more