IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SJEĆANJE- HIVZIJA ĆATOVIĆ- HIVI (1951- 2021)

Danas je u Novom Pazaru preselio na ahiret legendarni veteran – akcijaš Ćatović Hivzija – Hivi, radnik i penzioner “UKRAS”-a.

Bio je učesnik mnogih Omladinskih Radnih Akcija širom ex-Jugoslavije. Posebno treba napomenuti znacajne savezne ORA na kojima je HIVI bio učesnik : ORA- Morava od 1975-1980.god. ORA- Beograd od 1981-1982.god. ORA- Djerdap od 1983-1985.god. ORA- Prilep 1986.god.

Na svim ovim ORA bio je pod istom zastavom proslavljenih Pazarskih Omladinskih radnih brigada: “HIVZO ZEJNELAGIĆ” i “RAMIZ KOCA” i na kraju svoje akcijaške karijere učestvovao je u brigadi “VETERANA” na ORA”Ribariće- Novi Pazar 2020.” Za sobom je ostavio suprugu Atiju, sina Ernada i ćerku Elmu.

Dragi naš HIVI Teško je reći da te više nema, sjećanje na tebe nikad ne može da izblijedi. Na početku i na kraju, na zemlji u dzenetu- raju, ostaje u našim srcima tuga, sjećanje i uspomene koje nas vežu za tebe. Bol nije u riječima nego u srcu gdje ćeš ostati zauvijek, voljen i nikad zaboravljen. Smrt je u poduhvatima prekinula tvoju plemenitu dušu i zauvijek te odvojila od nas. Ali ti si druže bio, i bićeš zauvek jedan od nas.

Čitaj još:   Vučić o DAHIJAMA: Ni beogradske, ni sandžačke za 30 godina ništa nisu uradili u Pazaru... (foto + video)

Ostavio si najdublji akcijaški pečat u našoj bivšoj Jugi, i u našem šeher Pazaru. Kroz svoju ljudsku ljepotu, plemenitost kojom si zračio za svog bogatog života, zauvijek ćeš ostati u srcima onih koji te iskreno vole. Ima te u našim pogledima i kada bi se neko samo malo više u naše oči zagledao, pronašao bi tebe prijatelju, druže naš. Uvijek ćeš biti u našim neumornim akcijaškim srcima.

Voljeni nikad ne umiru, postoje sve dok žive i oni koji ih se sjećaju. Kada nam odlazi neko drag, ne boli samo njegova smrt, već i život koji je mogao još da traje. Boli svako sjećanje na tebe, bole fotografije sa tobom, bole akcijaška radilista kojima smo prolazili, bole riječi koje smo rekli, boli sve što nas podsjeća na tebe, posebno nas podsjećaju sve akcijaške pjesme, svi pozdravi koje smo pjevali i uzvikavali na gradilistima širom ex-Jugoslavije.

I na kraju, voljeni naš HIVI Vole te Tvoji akcijaši

Neka ti je vječna SLAVA i RAHMET, dobri druže naš!

Komandant ORA”Ribariće” Novi Pazar Kasim Zoranić

Čitaj još:   ŠEST LIMENIH SANDUKA: Misterija umrlih u NOVOM PAZARU bez odgovora

http://ibalkan.com

NOVI PAZAR: Uhapšeni zbog pozivanja na PALJENJE DŽAMIJA i pjevanja NACIONALISTIČKIH pjesama

Pripadnici Minisarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su tri Read more

Novinari TV SARAJEVO po VAKCINU stigli u NOVI PAZAR ( foto)

Bratski grad Sarajevo je jedan od gradova koji je Novom Read more

PAZARCI POKRENULI AKCIJU “SANDŽAK ZA BOSNU”

U okviru akcije "Sandžak za Bosnu" ljudi sa ovih prostora Read more