IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OVO JE Trenutak stravične eksplozije u Indoneziji, u kojoj je ranjeno 14 ljudi… (foto i video)

Dvojica bombaša samoubica raznijeli su se i to u indonezijskom gradu Makasaru, ranivši pritom 14 vijernika tokom mise, kazali su policija i svjedoci…

MAKASARU: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 28.03.2021…13.34… OVO JE Trenutak stravične eksplozije u Indoneziji, u kojoj je ranjeno 14 ljudi… (foto i video)

U vrijeme eksplozije, u crkvi na otoku Sulavesi se održavala misa koja je upravo završavala, rekao je za Rojters E. Zulpan, portparol policije južnog Sulavesija. Saopštio je da nije jasno pripadaju li pronađeni dijelovi tijela na mjestu događaja samo napadačima.

Svještenik Vilhemus Tulak rekao je indonezijskim medijima da je bombaš u područje crkve pokušao da uđe motorom, ali ga je zaustavio čuvar. Neki od stradalih teže su povređeni, izjavio je. Na snimcima sigurnosnih kamera vidi se eksplozija praćena plamenom, dimom i krhotinama.

Policija nije objavila ko bi mogao biti odgovoran za napad, no smatra da se radi o činu terorizma za koji niko još nije preuzeo odgovornost. Za te iste samoubilačke napade na crkve i policijsku postaju u gradu Surabaja i to u kojima je 2018. god ubijeno više od 30 ljudi…

Čitaj još:   BILANS PREVRTANJA BUSA KOD PLJEVLJA: Povrijeđen 41 putnik, u autobusu bilo više od 20 stranih državljana... (foto)

Makasar, najveći grad Sulavesija, odražava religiju Indonezije, države koja je sa najvećom muslimanskom populacijom na svijetu kao s tom značajnom hrišćanskom manjinom kao i sledbenicima ostalih religija. Gomar Gultom, zvaničnik indonezijskog Crkvenog veća, opisao je napad koji se dogodio dok su hrišćani slavili Cveti kao “okrutni incident” i pozvao ljude ostanu mirni i veruju vlastima.

Izvor agencije

PREMIJER OPET PRIJETI!!!

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić ponovo je uputio poruku građanima Crne Read more