IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA u Tuzli: Prof. dr. med. sc. prim. Suvad Dedić izgubio je bitku sa opakim koronavirusom… (foto)

Dr. Dedić je posljednjih dana vodio je tešku borbu sa koronavirusom, a njegovo zdravstveno stanje je dodatno bilo pogoršano zbog pojave srčanih problema…

TUZLA: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 28.03.2021…14.34… TUGA u Tuzli: Prof. dr. med. sc. prim. Suvad Dedić izgubio je bitku sa opakim koronavirusom… (foto)

Načelnik Klinike za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Prof. dr. med. sc. prim. Suvad Dedić (1960) izgubio je bitku sa opakim koronavirusom.

Kako saznajemo doc. dr. Dedić je posljednjih dana vodio tešku borbu sa koronavirusom, a njegovo zdravstveno stanje je dodatno bilo pogoršano i zbog srčanih problema.

Prerani odlazak uvaženog doc. dr. Suvada Dedića nenadoknadiv je gubitak za zdravstveni sistem Tuzlanskog kantona, društvo i akademsku zajednicu.

Prof.dr.med.sc.prim Suvad Dedić bio je i profesor na Medicinskom fakultetu u Tuzli. Također, podsjećanja radi, od posljedica COVID-19 u 72. god života preminuo je dugogodišnji načelnik Klinike za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u penziji doc. dr. med. sc. prim. Sead Jamakosmanović.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 9. novembar 2019. godine

Od posljedica COVID-19 u Tuzli preminuo je i dr. Adnan Burina ugledni šef Odjeljenja za kliničku neurofiziologiju i neuromišićne bolesti, Klinike za neurologiju UKC-a Tuzla.

Nažalost žrtva korona virusa bio je dr. Jovan Petković, infektolog Klinike za zarazne bolesti UKC Tuzla koji je preminuo u 63. godini života.

UKC Tuzla i dalje ima veliki broj uposlenika koji i dalje su i sami pod infekcijom COVID-19 dok je s druge strane epidemiološka situacija na području TK izuzetno teška zbog čega se 165 pacijenata nalazi na hospitalizaciji.

izvor tuzlanski.ba

PREMIJER LICEMJER: KRIVOKAPIĆ čestitao LEPOSAVIĆU na iskrenosti o SREBRENICI, pa ZBOG FOTELJE promijenio PRIČU!?

Prema saznanjima portala Aktuelno, premijer je Leposaviću nakon sjednice poslao Read more

Čitaj još:   POTRESI SE NASTAVLJAJU: Snažan novi zemljotres, je pogodio Hrvatsku treslo se i u BiH... (foto i video)
Živković: Opasni planovi naših oslobodilaca… (foto)

Miodrag Živković, jedan od osnivača GI 21.maj i bivši predsjednik Read more