IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bečić da se IZVINI poslanici Vuksanović- Stanković zbog SEKSISTIČKOG KOMENTARA

Portparol SDPa Mirko Stanić pozvao je predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića da se izvini poslanici SDP Draginji Vuksanović Stanković zbog neprimjerenih i nedostojnih komentara na njen račun tokom današnjeg skupštinskog zasijedanja.

“Gdin Bečić bi trebalo da zna da nije njegov posao da ocjenjuje da li je obaveza poslanice SDP da bude „pozitivna i nasmijana“ i da li joj „stoji kad se ljuti ili kad je nervozna“, jer time podstiče mizogin i seksistički pristup kojim se žena svodi na ukras  i iskazuje očekivanje da se ona na određeni način ponaša, valjda onako kako to Bečiću odgovara.

Šta tek reći za Bečićev dalji komentar da poslanici Vuksanović Stanković „ne stoji da je nervozna i to ponedjeljkom“. Da li je potreban komentar ovakvog Bečićevog, u najmanju ruku skaradnog istupa, koji čak prevazilazi granice seksističkog komentara i prelazi u otvorenu vulgarnost”, navodi Stanić.

Čitaj još:   PODGORICA: Za nepoštovanje himne CRNE GORE kazna i do 2.000 eura...

Napominje da je sve saopšteno ne sa nekog seoskog partijskog skupa već sa govornice predsjednika Parlamenta, koji je po Ustavu drugi čovjek države.

“Gdine Bečiću, ne znamo da li ste svjesni težine današnjeg Vašeg nastupa ili pokušaja da budete duhoviti, čak bi po Vas bilo bolje da nijeste što je opet poseban problem za jednog predsjednika Skupštine. Kako god, današnji Vaši komentari nijesu dostojni visoke funkcije koju obavljate pa je najmanje što možete da uradite je da se izvinite poslanici SDP, crnogorskom Parlamentu kao i cjelokupnoj crnogorskoj javnosti”, zaključuje Stanić.

izvor: kodex.me

PREMIJER OPET PRIJETI!!!

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić ponovo je uputio poruku građanima Crne Read more

NVO CRNOGORSKI OBRAZ VLADI: Ovo su crnogorske STRAŽE koje ste vi „ohrabrili“

Prijedlog izmjena odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva, koji Read more