IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN osudio napad na urednika “Monitora” Esada Kočana… (foto)

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, kazao da je nastavak napada na novinare- nastavak napada na državu i da će ona na sve to odgovoriti…

PODGORICA: Cena Gora, vijesti, ponedeljak, 29.03.2021…00.34…DRITAN osudio napad na urednika “Monitora” Esada Kočana… (foto)

Poručio je da država mora pokazati odlučnost da promijeni dugogodišnji ambijent u kom stvaraju istraživački novinari.

Abazović je saopštio da on prvo podržava inicijativu Medijske asocijacije jugoistočne Evrope (MAJE) za izmjenu Krivičnog zakonika Crne Gore, kako bi se napad na novinare normirao kao napad na službeno lice

“Nedvosmisleno, za razliku od ranije, u Vladi postoji volja da se to uradi. To je jedini put do istinski demokratskog društva”, zaključio je DRITAN Abazović.

Podgorička policija je saopštila da je uhapsila muškarca (55), zbog sumnje da je napao glavnog i odgovornog urednika nezavisnog nedeljnika Monitor Esada Kočana.

Čitaj još:   SANDŽAK: Nezapamćeno- Trkali se automobilima, pa...

Kako je saopšteno iz Uprave policije, uhapšeni D.Š. će biti hitno priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu.

Kočan je u subotu uveče prijavio da mu je ispred zgrade u kojoj živi prišao nepoznati muškarac i upućivao mu uvredljive i preteće reči, a u jednom trenutku je i fizički nasrnuo na njega, hvatajući ga za revere mantila.

Izvor Nova S

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more